ĐORĐEVIĆ O DECI SA ULICE: I kao građanin brinem o njima, cilj je da svako dete ima uslove za život
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"radimo pravu stvar za tu decu"

ĐORĐEVIĆ O DECI SA ULICE: I kao građanin brinem o njima, cilj je da svako dete ima uslove za život

Društvo -

Ministar za rad, zapošljavanje socijalna i boračka pitanja Srbije Zoran Đorđević izjavio je danas da će učiniti sve i kao ministar i kao građanin da svako dete koje živi na ulici dobije adekvatnu zaštitu.

"Decu moramo da sklonimo sa ulica, da im pružimo podršku i zdravstvenu zaštitu, clj je da svako dete ima uslove za život i mogućnost da završi školu", rekao je Đorđević novinarima.

To je, kako je dodao, bio i jedan od razloga zašto je prošlog vikenda sam pozvao nadležne, jer je na Autokomandi u Beogradu, na tri ćoška, video decu, od nekoliko meseci do tri godine, kako prose.

"Rečeno mi je da je jedan ćošak opština Savski venac a drugi Voždovac, da će objediniti sve nadležne opštinske službe i reagovati", rekao je Đorđević.

On je istakao da nije mogao da gleda tu decu, na 40 stepeni, ali je i dodao da se plaši da nema zloupotrebe dece.

Prema njegovim rečima, važno je da se utvrdi s kim je dete, s roditeljem, rođakom ili nepoznatom osobom, potom da li postoje uslovi da dete nastavi da boravi u porodici, ako postoje, da porodica dobije još jednu šansu, a ako ne postoje, da se dete smesti u odgovarajuću instituciju da dobije adekvatnu pomoć, podršku i zaštitu.

Sve to radimo i "radimo pravu stvar za tu decu", rekao je Đorđević.

Ministar je sve to naveo upitan da prokomentiše zabrinutost pojedinih NVO zbog direktive njegovog Ministarstva da Centri za socijani rad organizuju sastanke s policijskim upravama ili policijskim stanicama i po hitnom postupku oduzmu dete od roditelja za koje procene da "živi i radi na ulici".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track