TREPČA JE NACIONALNI PONOS SRBIJE: Đurić radnicima čestitao Dan rudara
Foto: Beta/Slobodan Miljevic

DIREKTOR KANCELARIJE ZA kim

TREPČA JE NACIONALNI PONOS SRBIJE: Đurić radnicima čestitao Dan rudara

Društvo -

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić čestitao je danas Dan rudara radnicima i rukovodstvu Rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata Trepča, kao i svim rudarima u ostalim delovima Srbije.

Đurić je konstatovao da je težak, rizičan, ali pre svega častan, rudarski posao duboko utkan u višedecenijski razvoj Kosova i Metohije, ali i Srbije u celini, i da bi bez tog kombinata ekonomski napredak u južnoj srpskoj pokrajini bio teško zamisliv.

- Trepča je, pre svega, naš nacionalni ponos i neodvojivi deo progresa koji ostvarujemo na ekonomskom planu, ali i na svim drugim poljima, poručio je Đurić.

foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je izrazio uverenje da će "Trepča" spremno dočekati predstojeće izazove i kao i do sada davati snažan doprinos razvoju naše države i društva, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

- To će ujedno biti i ohrabrenje i podstrek za opstanak i ostanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji, za otvaranje novih radnih mesta, za bolji socijalni položaj zaposlenih i za sveopšti boljitak, naveo je Đurić u pismu radnicima i rukovodstvu kombinata.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja