Najnovije vesti

ALEKSANDAR VUČIĆ NA OTVARANJU AUTO-PUTA MILOŠ VELIKI U NEDELJU: Od Obrenovca do Čačka će se stizati za sat vremena
Foto: Printscreen/Tanjug, Damir Dervišagić

unapređenje infrastrukture

ALEKSANDAR VUČIĆ NA OTVARANJU AUTO-PUTA MILOŠ VELIKI U NEDELJU: Od Obrenovca do Čačka će se stizati za sat vremena

Društvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće u nedelju, 18. avgusta, otvaranju auto-puta "Miloš Veliki", na deonici od Obrenovca do Ljiga, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Taj deo auto-puta od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena.

Trasa auto-puta E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

foto: Printscreen/Tanjug

Novi auto-put od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 km, Ub-Lajkovac dužine 12,5 km gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 km.

Tako će sa deonicom Ljig-Preljina, koja je već u saobraćaju od 18. avgusta, u saobracajnoj funkciji biti 103,06 km auto-puta E-763 Beograd - Južni Jadran.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra sa brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 km odbojne ograde.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...