Najnovije vesti

DANAS SE OTVARA AUTO-PUT MILOŠ VELIKI: Od Obrenovca do Čačka, putem dugim 103 kilometra, stizaće se za manje od sat vremena, a evo kolika će biti putarina (FOTO)
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Deonica projektovana za brzine od 130km/h

DANAS SE OTVARA AUTO-PUT MILOŠ VELIKI: Od Obrenovca do Čačka, putem dugim 103 kilometra, stizaće se za manje od sat vremena, a evo kolika će biti putarina (FOTO)

Društvo

Auto-put "Miloš Veliki", na deonici od Obrenovca do Ljiga biće otvoren danas, a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Prva vozila novom deonicom od Obrenovca do Ljiga trebalo bi da prođu u noći između nedelje i ponedeljka ili u ponedeljak ujutru.

 

Taj deo auto-puta od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd. Savremena saobraćajnica će uticati na ekonomski i privredni razvoj čitave Zapadne Srbije.

 

Putarina je 420 dinara od Obrenovca do Čačka, a putem dugim 103 kilometra, stizaće se za manje od sat vremena.

 

Petlje UB, Lajkovac i Ljig nova su uključenja u auto-put uz postojeće Takovo i Preljinu i biće i naplatne stanice.

 

1 / 17 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

 

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 kilometara, Ub-Lajkovac dužine 12,5 kilometara, gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati, i Lajkovac-Ljig dužine 23,98 kilometara.

 

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra s brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka, gde je najduži most dugačak preko 580 metara, a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 kilometara odbojne ograde.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se u 19.00 kod petlje Ljig, obratiti građanima i tom prilikom označiti početak puštanja u saobraćaj auto-puta "Miloš Veliki".

 

(Kurir.rs/Tanjug/RTS)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...