vrednost 30.000 evra

URUČENA DONACIJA U SREMSKOJ KAMENICI: Kreveti stigli na Institut za plućne bolesti (KURIR TV)

Društvo -

SREMSKA KAMENICA - Institutu za plućne bolesti Vojvodine danas su uručeni bolesnički kreveti za jedinicu intezivne nege, koje je donirala Fondacija Princeze Katarine. Vrednost donacije od deset kreveta za Intezivnu negu, iznosi 30.000 evra.

- Kao što znate Institut u kome se danas nalazite je jedna od najznačajnih ustanova u zdravstvenom sistemu Srbije, a kada je reč o plućnim bolestima ne samo u Srbiji, nego i u Regionu. Ono što bih hteo da istaknem je da smo vrlo ponosni na naše zaposlene, pre svega medecinske sestre, lekare i ostalo tehničko osoblje, koji svojim angažovanjem postavljaju viziju ovog Isntituta i misiju, a ta misija se ogleda u tome da smo u toku prošle godine imali oko 7.000 ležečih pacijenata i preko 50.000 ljudi koje smo pregledali u našim ambulantama - rekao je prof. dr Ilija Andrijević, direktor Instituta za plućne bolesti, zahvalivši se princezi na donaciji.

1 / 6 Foto: Kurir/S.S.

Upravnik Klinike za urgentnu pulmologiju i načelnik Odeljenja intenzivne nege Instituta za plućne bolesti docent dr Jovan Matijašević, zahvlaio se princezi istakavši da su već sva deset kreveta isoriščena za najteže bolensike.

Prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, zahvalio se princezi, zahvalivši se princezi na nesebičnim trudom i voljom koju je u prethonom periodu izskazana kako u Vojvodini, a tako i u ceoj Srbiji.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track