Najnovije vesti

MINISTAR STEFANOVIĆ: Uhapšena majka koja je ostavila bebu u kontejneru
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

slučaj koji je potresao srbiju

MINISTAR STEFANOVIĆ: Uhapšena majka koja je ostavila bebu u kontejneru

Društvo

Policija je pronašla i uhapsila majku za koju je sumnja da je juče ostavila tek rođenu bebu u kontejneru u beogradskom naselju Žarkovo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović je novinarima rekao da joj je određeno policijsko zadržavanje (do 48 sati), a majka će sutra biti saslušana pred tužiocem. Na teret joj se stavlja krivično delo teško ubistvo deteta u pokušaju, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš. 

Za krivično delo teško ubistvo deteta zaprećena je kazna od 10 do 40 godina zatvora, a prema zakonskim propisima, za delo koje ostane "u pokušaju", kao i ovom slučaju, sud može da izrekne ublaženu kaznu.

Stefanović očekuje da će žena odgovarati za teško delo i da će tužilaštvo tražiti da joj se odredi pritvor.

"Nema ništa što može da opiše kada u kontejneru nađete mali život. Srećom, živo dete, koje je pod ozbiljnim nadzorom lekara i koje pokazuje dobar opravak nakon svega toga", rekao je Stefanović.

Dodao je da mu je žao što ljudi ne razumeju koliko se neki bore da imaju decu, koliko se muče i žele da usvoje dete, a onda neko uradi ovakav, kako je rekao, bezuman, monstruozan potez.

"Ne mogu kao roditelj da razumem da se neko odrekne takvog malog života", dodao je Stefanović.

Drago mu je, kaže, što je dete živo i zdravo.

"Krivičnim sankcijama se niko nikada ne raduje, ali su neophodne da se pokaže da tako nešto ne moze da se dešava", podvukao je ministar.

On je naveo da postoji mnogo institucija u zemlji koje mogu da pruže svaku vrstu pomoći, kojima građani mogu da se obrate, te da nema da učine bilo šta nažao sebi ili drugima.

"Hvala svima koji su na treptaj oka reagovali da dete bude zbrinuto", zaključio je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...