BOTANIČKA BAŠTA „JEVREMOVAC”: Počinju vikend radionice za decu
Foto: Promo

BOTANIČKA BAŠTA „JEVREMOVAC”: Počinju vikend radionice za decu

Društvo -

Nakon završetka letnjeg raspusta, Botanička bašta „Jevremovac“ organizuje vikend radionice za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta tokom septembra i oktobra.

Učesnici radionica će, u polučasovnoj šetnji kroz ovu jedinstvenu kraljevsku riznicu biljaka, od stručnih saradnika saznati mnogo o životu i karakteru njenih zelenih stanovnika, kao i bogatoj i zanimljivoj istoriji osnivanja i razvoja „Jevremovca”. Upoznajući biljke, u nastavku radionica tokom sat i po vremena, praviće polenova zrna od plastelina, upoznavati čarobni mikrosvet pomoću lupa i mikroskopa, oslikavati razne predmete koji su već korišćeni, čime će steći nova znanja o značaju reciklaže.

foto: Promo

U jednoj od veoma zanimljivih radionica, pod nazivom „Udomi svog fosila”, mališani mogu uživati narednog vikenda u šoping centru Stadion. Osnovna ideja jeste da deca kroz interaktivni razgovor sa stručnim licima saznaju kako nastaju i šta su fosili, kao i otkud oni na našoj planeti. Pored toga, svaki učesnik će dobiti po jednu polupripremljenu sadnicu biljne vrste Ginko biloba (živi fosil među biljkama, poreklom iz Kine i Japana), koju će zasaditi i moći da ponesu kući za uspomenu.

foto: Promo

Vreme trajanja radionica koje se održavaju u Botaničkoj bašti „Jevremovac” je dva sata, a cena 500 dinara po osobi. Obavezno je prijavljivanje unapred preko formulara koji možete naći na sajtu https://jevremovac.bio.bg.ac.rs/, kao i na društvenoj mreži Facebook. Međutim, radionica koja će se održati u nedelju u šoping centru Stadion od 15 do 17 časova je besplatna i broj dece je ograničen.

promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja