NEKA SU ŽIVI I ZDRAVI, SVAKA ČAST KUMOVI! Lavovski ste glasali, a Bora i Eržika sada imaju mlade čija imena ulivaju VERU u opstanak vrste ORLA KRSTAŠA u Srbiji!
Foto: Promo

SRPSKI PONOS

NEKA SU ŽIVI I ZDRAVI, SVAKA ČAST KUMOVI! Lavovski ste glasali, a Bora i Eržika sada imaju mlade čija imena ulivaju VERU u opstanak vrste ORLA KRSTAŠA u Srbiji!

Društvo -

Tokom prethodnih nekoliko dana, ujedinili smo se i glasali za najjače predloge imena za mlade ženke orla krstaša, potomke jedinog preostalog para ove ptice u Srbiji — Bore i Eržike.

Podsetimo, oni su dobili dva mladunca, a Lav pivo je zaslužno što možemo da se nadamo u to da orao krstaš u našoj zemlji neće nestati i da ženke koje smo sada imenovali neće biti usamljene. Priznaćete, to bi bilo tužno jer su oni ipak naš nacionalni simbol i ponos.

foto: Promo

Akcija, “Lavovski za orlove” je uticala da se vrati vera u opstanak ove ptice kod nas, a još jednom napominjemo da ispijanje piva više nije samo lepo i korisno, već i društveno odgovorno. Naime, po jedan dinar od svake prodate 0.5 flaše Lav piva biće odvojen za obnovu staništa ove fascinantne ptice.

foto: Promo

Ono što vas sve zanima je da li je baš vaš predlog pobedio i nosi li makar jedna ptica ime po vašoj želji. Borba je bila prava lavovska, a četiri imena od predloženih deset su do samog kraja bila u vrhu liste. Najviše ste voleli Veru, koja je odnela ubedljivu pobedu sa 18.86 odsto vaših glasova, a odmah za njom je bila Milica sa nešto manje glasova, tačno 15.6 odsto. Sve vreme su se sa Verom i Milicom utrkivale Nada sa 11.28 odsto i Srbljanka sa 10.3 odsto.

foto: Promo

Jasno je da mladuncima Bore i Eržike Nada i Srbljanka nisu bile suđene, ali ono što im najviše pristaje su dobile — Veru i Milicu, imena dostojna ženske linije porodice orlića.

foto: Promo

Hvala svima koji su učestvovali u glasanju i omogućili orlovima ovako dostojanstvena i lavovska imena. Snažno idemo napred za svetlu budućnost orlova krstaša, kojih više nema dva, već četiri. Ovde se ne zaustavljamo, zato kad vam se sledeći put bude pilo Lav pivo počastite se 0.5 flašom i malim korakom napravite lavovski veliku promenu za orlove. Živeli!

foto: Promo

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track