STANJE POGLAVARA SPC STABILNO: Patrijarhu Irineju sve bolje
Foto: Marina Lopičić

SMEŠTEN NA VMA

STANJE POGLAVARA SPC STABILNO: Patrijarhu Irineju sve bolje

Društvo -

Patrijarh srpski Irinej, koji je primljen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu, u četvrtak ujutru, posle dvodnevnog kućnog lečenja zbog iscrpljenosti, koje nije dalo željene rezultate, u petak i subotu osećao se mnogo bolje.

I VMA je, u petak, kasno popodne saopštila da je patrijarhovo stanje stabilno i da se preduzimaju odgovarajući stručni koraci za potpunu stabilizaciju njegovog zdravlja.

Poglavar SPC je poslednjih meseci i godina putovao širom zemlje i sveta, kako bi udovoljio vernicima da ih poseti, obraduje, osvešta nove crkve i manastire, bude drag gost da da poruke i pouke, onako kako to on zna.

I druge, svakodnevne obaveze, očigledno učinile su svoje da imunitet padne, a da se aktivira virus, koji ga je odveo u bolesničku postelju.

- Patrijarh je ličnost koja je snažna mentalno, čovek koji duboko u veri skoro čitav život, od najmanjih nogu, pa uspešno nosi i ovo što ga je, sada, snašlo – kažu nam njegovi saradnici iz Patrijaršije SPC.

Retko je, u poslednje vreme, imao prilike da se odmori iza putovanja, jer je hteo da radi, obavlja i redovne poslove, ali, pre svega, da služi Bogu i rodu.

Prema našim saznanjima, objektivno bi tek u ponedeljak moglo da se nagovesti koliko će još da traje zbrinjavanje patrijarha na VMA.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track