Amfilohije: Potrebno ministarstvo vera u Vladi Srbije

Amfilohije: Potrebno ministarstvo vera u Vladi Srbije

Društvo -
Mitropolit crnogorsko-primorski se nada da će Vlada i Skupština Srbije još jednom razmotriti odluku da se ukine Ministarstvo vera

PODGORICA - Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da se nada da će Vlada i Skupština Srbije još jednom razmotriti odluku da se ukine Ministarstvo vera i formira Državna kancelarija za vere. Amfilohije je za televiziju Atlas rekao da se odluka o ukidanju Ministarstva vera može negativno odraziti i na finansijsku stranu crkvenog života, s obzirom da je to ministartvo novčano pomagalo crkve i bogoslovsku školu u Crnoj Gori.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo vera je pomagalo finansijski i crkve u Crnoj Gori, kao što je Hram Isusovog Vaskrsenja i Hram Svetog Jovana Vladimira, kao i bogoslovsku školu, jer crnogorsko Ministarstvo prosvete još nije pokazalo interesovanje za verske škole. Nadam se, dodao je Amfilohije, da i ukoliko se promeni naziv ustanove koja će brinuti o verskim zajednicama, država Srbija neće zaboraviti na crkve.

Mandatar za sastav Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u petak, posle sastanka sa predstavnicima verskih zajednica u Srbiji, da postoji namera da se broj ministarstava smanji i da bi umesto Ministartva vera trebalo formirati kancelariju za vere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track