IZVRŠITELJKA JAČA OD DRŽAVE: Pljačkaju i vojsku, sa računa im skida 6 MILIONA EVRA, ministarstvo pred blokadom!
Foto: Printscreen YT/ Insajder, Wikipedia

sumnjiva presuda

IZVRŠITELJKA JAČA OD DRŽAVE: Pljačkaju i vojsku, sa računa im skida 6 MILIONA EVRA, ministarstvo pred blokadom!

Društvo -

Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević naložila da se sa računa Ministarstva odbrane skine šest miliona evra na osnovu krajnje sumnjive presude po tužbi gazde diskoteke iz Pančeva

Račun ministarstva je pred blokadom nakon što je kontroverzni biznismen Miomir Ostojić, gazda diskoteke "Ekskalibur", tužio vojsku i dobio spor. Naime, Ministarstvo odbrane je sa Ostojićem, vlasnikom poznate diskoteke "Ekskalibur", sklopilo ugovor još 1997. godine o zakupu prostora u tadašnjem Centralnom domu Vojske Jugoslavije u Francuskoj ulici u Beogradu. On je hteo da tu otvori diskoteku.

- Nikada nije ušao u te prostorije. Nije mu odgovarala ventilacija, pa kanalizacija. U svakom slučaju došlo je do spora i on je nas tužio za izgubljenu dobit koju je mogao da zaradi koristeći taj prostor, a nije. Obavljena su i veštačenja da se vidi koliko treba da mu platimo - navodi izvor Informera iz ovog ministarstva.

Kako dodaje, Ostojić je sve vreme tvrdio da mu je zbog nekorišćenja prostora u Domu Vojske propala dobit 100 puta veća od prihoda klubova i diskoteka koje je on imao u svom vlasništvu.

- U pravosnažnoj presudi navodi se da treba da platimo 633.779.731 dinar, ili oko šest miliona evra, jer je sud procenio da je tolika šteta što Ostojić nije koristio prostor godinu dana. To je neverovatna cifra, skandalozna. Nema te diskoteke ili pića koje tamo možete da prodate, a da zaradite tolike pare kako je veštačio veštak. Možete možda da zaradite 20.000 ili 30.000, ali 500.000 evra mesečno nikako - kaže naš sagovornik.

Naravno, ceo slučaj je došao do poznate izvršiteljke Mirjane Dimitrijević, koja je odmah krenula u izvršenje, da uzme milione od Ministarstva odbrane.

- Nije želela da odloži izvršenje. Tražili smo od izvršiteljke da sačeka odluka Vrhovnog kasacionog suda, ali ona za to nije htela ni da čuje. Već danas vojsci mogu da skinu sa računa šest miliona evra, a onda je i država u blokadi. Ugrožena je i operativna sposobnost našeg ministarstva. I još nešto, kada taj čovek uzme te pare, nikada ga više nećemo videti - objašnjava naš sagovornik.

Za komentar smo zvali i Miomira Ostojića, ali on je samo kratko rekao da je sud u ovom slučaju doneo presudu i nije dalje želeo da komentariše ovaj slučaj. Inače, izvršiteljku Mirjanu Dimitrijevići se nije javljala na poznate brojeve telefona.

Kurir.rs/informer

Foto Wikipedia/YT/Insajder

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track