KONTROVERZNI BIZNISMEN TUŽIO MINISTARSTVO ODBRANE: Hoće da uzme vojsci  sedam miliona evra
Foto: Kurir

nezajažljiv

KONTROVERZNI BIZNISMEN TUŽIO MINISTARSTVO ODBRANE: Hoće da uzme vojsci sedam miliona evra

Društvo -

Kontroverzni biznismen Momir Ostojić pokušava od Ministarstva odbrane da naplati blizu 800 miliona dinara za navodnu izgubljenu dobit, iako iznajmljenu salu u Domu vojske u Beogradu svojom voljom nije hteo da koristi, saznaje Kurir.

- Ostojić je 1997. godine potpisao ugovor o iznajmljivanju sale u suterenu Doma vojske, a zatim je odbio da je koristi nalazeći različite razloge. Iako u salu nije nikad ni ušao, u nju uložio ni jedan jedini dinar, niti je Vojsci platio bilo kakvu naknadu po ugovoru, neverovatno da je pred sudovima dobio postupak za naknadu nekakve neostvarene projektovane dobiti u iznosu od oko sedam miliona evra - tvrdi izvor Kurira i dodaje da je u ugovoru precizirano da Ministarstvo odbrane imenovanom ustupa salu u viđenom stanju i da nema nikakvu obavezu da tu salu preuredi za potrebe korisnika.

On dodaje da je neverovatno da je Apelacioni sud doneo presudu u korist Ostojića prema kojoj Ministarstvo odbrane za neostvarenu dobit treba da mu isplati 633 miliona dinara, s kamatama blizu 800 miliona dinara.

- Apelacioni sud je do ove presude došao na osnovu nalaza sudskog veštaka Radiše Pitulića, a ne na osnovu zvaničnih podataka državnih organa o bilansima uspeha najprestižnijih beogradskih ugostiteljskih objekata čiji su profiti po zvaničnim podacima neuporedivo niži - kaže izvor Kurira i dodaje da je Ministarstvo odbrane zatražilo reviziju presude Apelacionog suda, ali je problem što izvršiteljka Mirjana Dimitrijević odbija da odloži izvršenje naplate po toj sudskoj presudi.

U Ministarstvu odbrane Kuriru je potvrđeno da je protiv svih učesnika u ovom postupku podneta krivična prijava, čije procesuiranje je u toku.

Kurir.rs/E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track