NA GRANICAMA HAOS, ČEKA SE SATIMA: Na Preševu kilometarske kolone, čepovi i na Horgošu i Kelebiji, EVO KOJI SU ALTERNATIVNI PRAVCI!
Foto: printscreen AMSS

uzas na kraju sezone

NA GRANICAMA HAOS, ČEKA SE SATIMA: Na Preševu kilometarske kolone, čepovi i na Horgošu i Kelebiji, EVO KOJI SU ALTERNATIVNI PRAVCI!

Društvo -

Radno vreme na graničnom prelazu Horgoš 2 sa Mađarskom produženo je ovog vikenda kako bi se rasteretio graničn prelaz Horgoš 1 i brže prelazila granice sa Mađarskom. Putnici će prelaz Horgoš 2 tokom vikenda moći da koriste do ponoći, umesto uobičajenog radnog vremena od 7 do 19 časova.

Međutim uprkos tome na granici sa Mađarskom se čeka satima, a samo sa naše strane najmanjeo 90 minuta. Najduže kolone ovog nedeljnog poslepodneva formirale su se na graničnim prelazima Srbije sa Makedonijom, gde se čeka i duže od tri sata. Međutim putnici koji se upute na granični prelaz Preševo, moraju da se naoružaju strpljenjem jer su kolone kilometarske na izlazu iz zemlje. Prema poslednjim informacijama, zadržavanje na ovom prelazu je tri sata.

Prema zvaničnim informacijama, na graničnom prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje čeka se tri sata, ali je moguće da čekanje bude i duže jer su međuzone pune i stvaraju se čepovi. Slična situacija u međuzonama je i na graničnim prelazima Horgoš 2 i Kelebija saopštava AMSS.

foto: printscreen AMSS

Na ovom graničnom prelazu sa Makedonijom, na ulazu u zemlju čekanje je oko sat i po vremena. Na graničnom prelazu Horgoš na izlazu iz zemlje putnička vozila i autobusi čekaju oko sat vremena, dok na ulazu nema dužeg zadržavanja. Na prelazu Horgoš 2, vozila na izlazu iz zemlje čekaju 90 minuta. Na graničnom prelazu Kelebija na izlazu iz zemlje zadržavanja su 30 minuta, dok se na prelazima Bački vinogradi i Đala čeka sat vremena. Zbog punih međuzona i dugog čekanja na ovim graničnim prelazima sa Makedonijom i Mađarskom, iz AMSS savetuju putnicima da koriste alternativne granične prelaze.

Na granici sa Hrvatskom, na izlazu iz zemlje, putnici koji koriste granični prelaz Batrovci mogu da očekuju zadržavanje od oko 30 minuta. Na graničnom prelazu Gradina vozila na izlazu iz zemlje čekaju oko 70 minuta, dok su na ulazu zadržavanja oko pola sata. Kada je u pitanju čekanje na granici sa Crnom Gorom, na graničnom prelazu Gostun, na ulazu u Srbiju zadržavanje traje oko sat vremena, dok na izlazu iz zemlje nema većih gužvi.

foto: printscreen AMSS

Na svim ostalim graničnim prelazima, prema poslednjim informacijama, adržavanja su kraća od pola sata. Izbegnite višesatno čekanje koristeći alternativne prelaze Kako biste izbegli dugo čekanje na granici sa Makedonijom, najbolje bi bilo da koristite alternativni granični prelaz Prohor Pčinjski.

Najbolje rešenje kada putujete u Hrvatsku bilo bi da se kod Kuzmina isključite i da koristite tri alternativna granična prelaza, koji se nalaze između Hrvatske i Srbije, a to su: Ljuba, Sot i Tovarnik. Granični prelaz Gostun je tokom letnje sezone prilično preopterećen, te su alternative za put u Crnu Goru prelazi Jabuka i Špiljani.

Kurir.rs

Foto printscreen AMSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track