Najnovije vesti

PROSLAVA OSAM VEKOVA AUTOKEFALNOSTI SPC U SAD: Pričestili se episkopi Moskovske  i Carigradske patrijaršije
Foto: Larry Angier

Jubilej

PROSLAVA OSAM VEKOVA AUTOKEFALNOSTI SPC U SAD: Pričestili se episkopi Moskovske i Carigradske patrijaršije

Društvo

Mitropolit Josif je istakao da „upravo sada i upravo na ovom mestu želi da govori o srpskom Kosovu i Metohiji“, a u ime arhijereja SPC goste je pozdravio diseldorfski i nemački episkop Grigorije

U Crkvi Svetog Save u Los Anđelesu je Eparhija zapadnoamerička velikim liturgijskim sabranjem tokom prošlog vikenda održala dvodnevnu proslavu jubileja - osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC). Liturgiju je služio mitropolit Josif iz Antiohijske patrijaršije, uz sasluženje 16 episkopa iz SPC, ali i sestrinskih pravoslavnih crkava.

 

Kako Kurir saznaje, veliku radost izazvala je činjenica da su tokom službe zajedno sasluživali i pričestili se episkopi Grčke i Ruske pravoslavne crkve - mitropolit Sava iz Grčke američke arhiepiskopije, koja je pod Vaseljenskom patrijaršijom i arhiepiskop Petar iz Ruske pravoslavne zagranične crkve.

 

foto: Larry Angier

Mitropolit Josif je istakao da „upravo sada i upravo na ovom mestu želi da govori o srpskom Kosovu i Metohiji“, a u ime arhijereja SPC goste je pozdravio diseldorfski i nemački episkop Grigorije.

- Slavimo 800 godina naše Crkve i zbog toga moramo da budemo ponosni. Najzaslužniji za čudo našeg postojanja uopšte i za ovaj jubilej je Sveti Sava - poručio je vladika Grigorije.

 

Kurir.rs/E. K. Foto: Larry Angier

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...