Najnovije vesti

ŠOK SAZNANJE! TITOV UNUK OTKRIO U KAKVIM SU ODNOSIMA BILI BROZ I STALJIN: Svi znate za njihov sukob i da su bili neprijatelji, ali ovo je ISTINA koju su od vas krili
Foto: Profimedia, Marina Lopičić

sad je jasno

ŠOK SAZNANJE! TITOV UNUK OTKRIO U KAKVIM SU ODNOSIMA BILI BROZ I STALJIN: Svi znate za njihov sukob i da su bili neprijatelji, ali ovo je ISTINA koju su od vas krili

Društvo
12:42h

Predsednik Komunisttičke partije i unuk Josipa Broza Tita Joška Broz otkrio je danas da njegov deda  nije bio ruski agent, da su razmirice između Tita i Staljina bile samo na političkoj liniji, a da su privatno, do poslednjih Staljinovih dana oni bili vrlo dobri prijatelji.

- Ja ne znam šta oni hoće sa tim, šta oni postižu sa tim, a ne daju nam ništa novo. Imali smo sve, besplatno zdravstvo, školstvo, skoro najbolju vojsku na svetu, bili smo savršena zemlja za život, osnivači Nesvrstanih - rekao je Broz i dodao da se pita jeste li zaista važno ko je bio taj koji je sve to dobro obezbedio, te da Zapad pokušava da uradi sve što može ne bi li se lik i delo Tita prikazao kao loš po ko zna koji put do sada.

Prema njegovim rečima, brojne priče već decenijama provejavaju o Titu, s tim što se njihovo poreklo, kao i istinitost ne mogu lako dokazati i potvrditi, ali kako on kaže, u jedno je siguran, a to je da smo za vreme Titove Jugoslavije mi bili zemlja na visokom nivou, priznati svuda u svetu i poštovani.

Saša Adamović, istoričar kaže da se pre jednostavno nisu stvorili uslovi za to da se o Titu govori u pravom svetlu.

U poslednje vreme su se kod nas pojavljivale knjige o Josipu Brozu Titu. Kod nas je mnogo toga o njenu napisao, s obzirom da je imao uvid u ruske arhive, pokojni novinar Večernjih novosti Pero Simić - rekao je Admaović.

Kako on kaže, svakoj knjizi možemo da nađemo manu, ali i da knjige Pere Simića sadrže vrlo iscrpne činjenice potkovane čvrtstim dokazima. Čak, kako je rekao i u inostranstvu njegove knjige posmatraju kao najbolji izvor za istraživanje Tita, a Simića kao vodećeg titologa, odnosno eksperta za tumačenje Josipa Broza Tita:

- Navodi se da je izvesni Marijan Džon Markul agentima FBI 1955. godine reko da osoba koja se danas predstavlja kao maršal Tito u stvari nije pravi Josip Broz Tito, već da je reč o ruskom agentu koji je ukrao njegov identitet 1937. godine, kada pravi Tito nestaje u Rusiji - zaključio je Adamović.

(Kurir.rs/TV Pink)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...