ATP PANČEVO NAJBOLESNIJA FIRMA U SRBIJI: Na bolovanju 49 vozača, uveden nedeljni red vožnje
Foto: Google Street View

misterija

ATP PANČEVO NAJBOLESNIJA FIRMA U SRBIJI: Na bolovanju 49 vozača, uveden nedeljni red vožnje

Društvo -

Direktor ovog preduzeća Bojan Bojanić kaže da vozači zahtevaju platu od 70.000 dinara, kao i da to nema nijedan vozač u Srbiji

Vozači ATP Pančevo stupili su u svojevrsni tihi štrajk jer je u prethodnih nekoliko dana 49 vozača, od njih 129, otvorilo bolovanje, a zahtev šofera je plata od 70.000 dinara.

Na relaciji Pančevo-Beograd autobusi saobraćaju na pola sata, dok su linije na lokalu potpuno ugašene. JKP Autotransport Pančevo obavestilo je javnost da će se od danas, 3. septembra, primenjivati nedeljni red vožnje u gradskom i međumesnom saobraćaju.

- Izvinjavamo se korisnicima što je došlo do poremećaja u odvijanju saobraćaja usled neplaniranih okolnosti. U prethodnih nekoliko dana 43 vozača od 129 je dostavilo potvrde o nastupanju privremene sprečenosti za rad do daljeg. Usled nedostatka vozača primenjivaće se nedeljni red vožnje - navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor ovog preduzeća Bojan Bojanić.

Bojanić za Kurir kaže da vozači zahtevaju platu od 70.000 dinara, kao i da to nema nijedan vozač u Srbiji.

- Oni hoće nemoguće! Primili su početkom godine solidarnu pomoć, nakon toga su imali povećanje od 3.000 dinara, ali njima je to malo. Prosečno zarađuju od 45.000 do 50.000 dinara. Iznenađen sam ovim njihovim postupkom, više bezobrazlukom nego samim postupkom, ni oni nemaju razumevanja za neke stvari - navodi Bojanić.

On dodaje da je danas za devet časova zakazan sastanak predstavnika vozača, uprave ATP Pančevo i gradonačelnika Saše Pavlova. - Nedeljni red vožnje će se primenjivati do daljeg. Ako još nekolicina bude otišla, onda neće moći ni taj nedeljni red da se ispoštuje. Trpeće građani ili će grad doneti odluku da angažuje privatne prevoznike - naveo je Bojanić.

Kurir.rs/M. B. Foto: Google Street View

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track