Najnovije vesti

ŽELIMO DA POVEĆAMO ZAPOŠLJAVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM! Đorđević najavio javni konkurs za dodelu sredstava za poboljšanje rada, kao i DEBELO KAŽNJAVANJE onih kod kojih se RADI NA CRNO
Foto: Profimedia, Beta/Luka Filipović

ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

ŽELIMO DA POVEĆAMO ZAPOŠLJAVANJE OSOBA SA INVALIDITETOM! Đorđević najavio javni konkurs za dodelu sredstava za poboljšanje rada, kao i DEBELO KAŽNJAVANJE onih kod kojih se RADI NA CRNO

Društvo

Uslovi za dodelu sredstava preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom biće rigorozniji, a sredstva raspodeljena na najtransparentniji i najpravedniji način, poručio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

On je to rekao nakon sastanka sa predstavnicima 57 preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, s kojima je razgovarao o drugom javnom konkursu za dodelu sredstava za poboljšanje uslova rada u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u 2019. godini.

Ministar je rekao da preduzeća kod kojih su prilikom inspekcijskog nadzora zatečena lica na faktičkom radu (rad na crno) neće dobiti novac na drugom konkursu.

- Želimo da pokažemo da se država zaista bori protiv sive ekonomije i da poštuje one poslodavce koji rade u skladu sa zakonom. Sredstva koja se dodeljuju preko javnog konkursa biće raspodeljena na najefikasniji i najpravedniji način, jer tako želimo da poboljšamo i povećamo zapošljavanje osoba sa invaliditetom, rekao je ministar.

Inače, na tom se drugom javnom pozivu preduzeću može odobriti maksimalno 10 miliona dinara.

Ministar je kazao da godišnji budžet za ove namene iznosi 250 miliona dinara, što je 125 miliona po javnom pozivu i da je prioritet rada Ministarstva da raspodela sredstava bude pravična i da doprinosi ekonomskom osnaživanju preduzeća, otvaranju novih radnih mesta za osobe sa invaliditetom i jačanju socijalne funkcije ovih privrednih društava.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...