Najnovije vesti

ŠOK DETALJI SKANDALA KOJI TRESE SRBIJU: Golotinja, ucene, nepotizam, mito, obeležili aferu BIKINI SUDIJE Marije Janićijević, a celu priču ZABIBERIO LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK! (FOTO)

popila otkaz

ŠOK DETALJI SKANDALA KOJI TRESE SRBIJU: Golotinja, ucene, nepotizam, mito, obeležili aferu BIKINI SUDIJE Marije Janićijević, a celu priču ZABIBERIO LAŽNI VUČIĆEV SAVETNIK! (FOTO)

Društvo

Golotinja, ucene, nepotizam, mito, čak i moguća prostitucija obeležili su jednu od najbizarnijih srpskih afera - u pitanju je sudija Marija Janićijević iz Vranja, koja se "proslavila" pod nadimkom "bikini sudija".

Ali, kao da skandali koje je pravila nisu bili dovoljni sami po sebi, čitava afera dobija novu, još bizarniju dimezniju, kada se u celu priču uključuje i lažni Vučićev savetnik, prevarant Zvonko Cvetković iz Kragujevca, odavno poznat policiji. Podsetimo, bikini sudija, kako je u javnosti poznata sudija vranjskog osnovnog suda Marija Janićijević (39), ovih dana razrešena je pozicije, jer je zbog objavljivanje obnaženih fotografija prekršila etički kodeks.

Ona je, kako je potvrđeno Novostima u sudu u Vranju, drugostepenom odlukom Visokog saveta sudstva "razrešena zbog nepoštovanja kodeksa ponašanja sudije", na sednici 27. avgusta. Slučaj Marije Janjićijević javnosti je postao poznat još pre dve godine, kada su "isplivale" njene provokativne fotografije u kupaćem kostimu, ali skandal je dobio još veće razmere kada su prošle godine pojedini mediji objavili i one na kojima je potpuno naga, a obnarodovana je i lascivna prepiska koju je vodila sa ljubavnikom.

Ono što najviše uznemirava jesu sumnje da je sudija Janićijević uzela mito u postupku protiv vranjskih lekara optuženih za nesavesno lečenje petogodišnje devojčice Dijane Marinković, koja je preminula, kako bi ih oslobodila. Spekulisalo se i o tome da se sudija bavi prostitucijom.

Utvrđeno je da Janićijević ima veliki broj nerešenih i zastarelih slučajeva, kao i da je u sudu zaposlila i rođenu sestru. Takođe, Više tužilaštvo u Vranju podiglo je krajem prošle godine optužni predlog protiv sudije Janićijević nakon što je, zbog nedolaska na glavni pretres, kaznila advokata sa 500.000 dinara, iako je za to predviđena kazna 150.000. Njenu odluku poništilo je Veće Osnovnog suda, ali je ona ponovo donela isto rešenje. Ovaj postupak se vodi u sudu u Leskovcu, navode Večernje novosti.

Zbog svega navedenog dovelo je do toga da predsednik Visokog saveta sudstva (VSS) Dragomir Milojević uputi disciplinsku prijavu protiv "bikini sudije" zbog teške povrede radne obaveze, kako smo nezvanično saznali u novembru.

U čitav skandal upleten je i čovek koji se predstavljao kao savetnik Aleksandra Vučića, u vreme kada je ovaj bio premijer. U pitanju je izvesni biznismen i prevarant, Zvonko Cvetković, na koga je Janićijević pokušala da prebaci odgovornost za čitav skandal, tvrdeći da je ona žrtva i da je Cvetković ucenjuje. Tvrdila je da je biznismen Zvonko Cvetković prevario predstavljajući se kao sudija Vrhovnog kasacionog suda Vesko Krstajić. On joj je, navodno, obećao pomoć u vezi sa pritužbama na njen rad.

foto: M.M.

Rekla je tada, prošlog septembra, da je protiv njega podnela krivičnu prijavu, ali prirodu njihovog odnosa nije komentarisala. Cvetković, koji je navodno bio njen ljubavnik, priveden je prošlog avgusta po njenoj prijavi za proganjanje. 

Cvetković je stari znanac policije i već je hapšen zbog prevara. Zvali su ga "doktor" jer se lažno predstavljao kao lekar, a čak je jedno vreme i radio u ordinaciji iako nema završen Medicinski fakultet!

On je pre četiri godine privođen i zbog sumnje da se lažno predstavljao kao inspektor BIA, uzimajući novac za zapošljavanje u Kliničkom centru, za pomoć u privatizaciji, skraćenje zatvorske kazne...Više o njegovim prevarama, od kojih je najpoznatija ona u kojoj se predstavljao kao Vučićev savetnik, pročitajte u posebnoj vesti.

- Ustav predviđa da sudijska funkcija prestaje tek nakon odlučivanja Ustavnog suda po žalbi, što u ovom slučaju nije ispoštovano jer je odluku u oba slučaja doneo Visoki savet sudstva, čime je povređen Ustav - rekla je Janićijevićeva Novostima, dodavši da je pokrenula postupak za ocenu ustavnosti Zakona o sudijama, zbog "nesaglasnosti istog sa Ustavom RS.

Kurir.rs/Večernje novosti

Foto privatna arhiva

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...