VULIN NA POLIGONU TITEL: Provera pripremljenosti za vojnu vežbu Begej 2019!
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

VULIN NA POLIGONU TITEL: Provera pripremljenosti za vojnu vežbu Begej 2019!

Društvo -

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na privremenom poligonu “Titel” proveri pripremljenosti za združenu taktičku vežbu sa bojevim gađanjem “BEGEJ 2019”, koja će biti održana u nedelju, 8. septembra. Tokom današnjeg obilaska ministar odbrane uverio se u visok stepen uvežbanosti i pripremljenosti učesnika predstojeće vežbe.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Na vežbi “BEGEJ 2019”, na kojoj učestvuje više od 900 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Кopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Specijalne brigade, biće izveden rečni i specijalni desant, brodska vatrena podrška, uspostavljanje mostnog mesta prelaska, kao i naleti vazduhoplova RV i PVO.

foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Radio-televizija Srbije prenosiće u direktnom prenosu vežbu „BEGEJ 2019“, u nedelju 8. septembra 2019. godine od 10 časova, na drugom programu, a građani će vežbu moći da posmatraju i sa nasipa reke Tise u Titelu.

Da je sve spremno za vežbu „BEGEJ 2019“ tokom današnjeg obilaska imali su priliku da se uvere i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant Кopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i komandant RV i PVO general-major Duško Žarković.

1 / 13 Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track