REŠEN PROBLEM U ATP PANČEVO: Od ponedeljka redovan saobraćaj
Foto: Screeneshot

KONAČNO

REŠEN PROBLEM U ATP PANČEVO: Od ponedeljka redovan saobraćaj

Društvo -

Iako su prvo prihvatili, pa odbili ponudu i rešenje uprave ATP Pančevo, vozači koji su stupili u svojevrsni tihi štrajk juče su ipak odlučili da prihvate ugovorenu povišicu i vrate se na posao.

Ovo je potvrđeno za Kurir iz kabineta ATP Pančevo, gde nam je rečeno da se od ponedeljka konačno očekuje normalizacija saobraćaja, a do tada će se pridržavati nedeljnog reda vožnje.

Pre nekoliko dana 52 vozača, od 129 njih, otvorilo je bolovanje i time stupilo u tihi štrajk sa zahtevom da im se zarada poveća na 70.000 dinara. Rukovodstvo ATP Pančevo je pre tri dana održalo sastanak sa vozačima, tada je postignut dogovor i štrajkači su prihvatili ponudu da se zarada uveća za 10.000 dinara mesečno, tokom četiri meseca, odnosno do kraja tekuće godine, ali su se vozači koje predvodi Jova Jović sutradan naprasno predomislili.

- Juče smo imali sastanak s vozačima i oni su odlučili da prihvate prethodno dogovorenu ponudu, svi su to prihvatili sem vozača Jove Jovića. U pozadini ovoga što je on pokušao da uradi jeste da uništi ATP Pančevo, ali mu nije pošlo za rukom. Ljudi su videli i shvatili da će ih on dovesti u problem - rečeno nam je u ovom preduzeću.M. B.

Sindikati NEMAJU PODRŠKU

Povodom ovog štrajka oglasila su se i oba reprezentativna sindikata Javnog komunalnog preduzeća za prevoz putnika ATP Pančevo, sindikat Nezavisnost i Samostalni sindikat. Oni su se ogradili i nisu podržali nekolicinu zaposlenih koji svojim postupcima žele da izazovu namerni stečajni postupak.

(Kurir.rs / Foto:Printskrin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track