Na granicama zadržavanja 30 minuta

Saobraćaj umeren

Na granicama zadržavanja 30 minuta

Društvo -
Saobraćaj u Srbiji od jutros je umerenog intenziteta i obavlja se bez većih problema

BEOGRAD - Saobraćaj u Srbiji od jutros je umerenog intenziteta i obavlja se bez većih problema, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta. Na putevima trasiranim kroz klisure i stenske useke, učestala je pojava odrona, a najčešće ih ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, i M-22.3.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobracaja je izmenjen i usporen. Zbog radova na deonici autoputa E-75 kroz Beograd od petlje Autokomanda do petlje Dušanovac, za saobraćaj je zatvorena kompletna širina kolovozne trake u smeru kretanja od Beograda ka Nišu u dužini od 1.000 metara. Na ovom delu, saobraćaj će se odvijati dvosmerno kolovoznom trakom namenjenom za smer kretanja od Niša ka Beogradu, prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji. U toku su radovi na izradi kolovozne trake na isključenju petlje "Tranšped" sa državnog puta I A reda broj 1, u smeru Niš-Beograd.

Dok traju radovi, od 7 do 19 časova, za saobraćaj će biti zatvorena izlivna rampa na petlji Tranšped, jer se radovi odvijaju zaustavnom trakom. Saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom (brzom) trakom. U toku je rehabilitacija starog mosta preko Dunava kod Beške na autoputu E/75 Beograd-Novi Sad.

Saobraćaj se obavlja dvosmerno preko novog mosta, uz neophodno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i ograničenje brzine. Do 9. avgusta 2012. na autoputu E-75, Beograd-Niš, kod Ražnja, zbog radova na rehabilitaciji desne kolovozne trake na mostu Šabazovica iz smera Beograda ka Nišu, saobraćaj će se obavljati dvosmerno kolovoznom trakom koja vodi iz smera Niša ka Beogradu.

Zbog izvođenja radova na popravci mosta preko kanala Dunav-Tisa-Dunav (DTD), na državnom putu Ib reda broj 20, (ranije M-7), u Novom Sadu, takozvani Kački most (levi most), u periodu od 7. juna 2102. do 6. avgusta 2012. saobraćaj će biti potpuno zatvoren. Odvijaće se preko paralelnog, (desnog) mosta, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica. Na magistralnom putu M-7.1 Zrenjanin-Vršac, na deonici Boka-Konak, zbog radova na redovnom održavanju mosta saobraćaj će se od 23. jula 2012. do 10. avgusta 2012. obavljati naizmenično prema postavljenoj signalizaciji i semaforima. Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta M-19 i sanaciji mostova na deonici od raskrsnice na ulazu u Termoelektranu Nikola Tesla B do čvora Debrc, saobraćaj će na toj deonici biti u potunosti obustavljen. Za vreme radova saobraćaj će se preusmeravati na regionalne puteve, Obrenovac (R-139; R-175) Ub (R-138) Banjani (R-138) i Debrc (M-21).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track