Najnovije vesti

MINISTAR LONČAR SAOPŠTIO SUPER VEST: Medicinskim sestrama plate će biti veće za 15, a lekarima za 10 odsto!
Foto: Zorana Jevtić

vraćaće se iz inostranstva

MINISTAR LONČAR SAOPŠTIO SUPER VEST: Medicinskim sestrama plate će biti veće za 15, a lekarima za 10 odsto!

Društvo

PROKUPLJE - Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar izjavio je danas u Prokuplju da će medicinske sestre u Srbiji dobiti 15 odsto povećanje plata, a lekari 10 odsto.

"Znam da su mnoge medicinske sestre i lekari otišli iz Srbije zbog većih plata ali mnogi su se i vratili, i tek sada će se vraćati kada će plata medicinske sestre biti 50.000 dinara", rekao je Lončar prilikom posete pokupačkoj bolnici Dr "Aleksa Savić".

 

On je istakao da država Srbija izdvaja ogromna sredstva koja se mogu meriti milijardama evra, u poboljšanje uslova lečenja ljudi u Srbiji. Takođe je podvukao da se toliko para nikad do sada nije ulagalo u zdravstvo u Srbija i du su zahvaljujući tome izgradjeni najsavremeniji klinički centri u Nišu, Kruagujevcu i koji se gradi u Novom Sadu.

 

"Država Srbija velika sredstva izdvaja i za usavršavanje lekara, u lečenje obolelih od retkih bolesti, u nabavku lekova, kako ne bi bilo nestašica", podvukao je ministar .

 

On je naveo da je podeljeno 8. 000 lekarskih specijalizacija u Srbiji i pozvao gradjane na strpljenje, podsetivši da je za specijalizaciju lekara potebno nekoliko godina.

 

"Odlučio sam da danas obiđem sve zdravstvene ustanove u Topličkom okrugu i lično se uverim kakva je u njima situacija, kako se troše, i u šta ulažu velike pare koje Vlada Srbije izdvaja za zdravstvo", rekao je ministar Lončar obraćajući se novinarima posle obilaska tri bolnička odeljenja, hirurgije, ortopedije i očnog u prokupačkoj bolnici.

 

U Prokuplju tvima vlade Srbije gradi i nova najsavremenija bolnica u kojoj će se lečiti žitelji Prokuplja i celog Topličkog okruga, podvukao je ministar Lončar i dodao da je tender za izgradnju bolnice sproveden i da će se u narednih nekoliko dana znati i ko će preuzeti poslove na izgradnji nove bolnice.

Lončar je naveo da će ti radovi, prema planu početi već 15. oktobra ove godine. Lončar je najavio i spajanje bliskih zdravstvenih ustanova u Srbiji i to počev od 1. januara sledeće 2020 godine. Na osnovu toga će doći i do spajanja prokupačkih zdravstvenih ustanova Bolnice "Dr Aleksa Savić" i Doma zdravlja.

 

Kurir.rs/Beta

Foto Zorana Jevtić

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...