Najnovije vesti

ŠAMARALE DEVOJČICU NAOČIGLED SVIH, A NISU KAŽNJENE: Ni 7 dana od iživljavanja nad drugaricom nasilnice iz Barajeva nisu kažnjene, majka jedne školi ostavila LAŽNI BROJ TELEFONA
Foto: Printscreen

smenjen direktor

ŠAMARALE DEVOJČICU NAOČIGLED SVIH, A NISU KAŽNJENE: Ni 7 dana od iživljavanja nad drugaricom nasilnice iz Barajeva nisu kažnjene, majka jedne školi ostavila LAŽNI BROJ TELEFONA

Društvo

Ni sedam dana posle snimka strašnog vršnjačkog nasilja koje se dogodilo u Srednjoj školi Barajevo, devojčice koje su šamarale i tukle drugaricu nisu kažnjene, kao ni njihovi roditelji.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević smenio je direktora pomenute škole Dobrivoja Jelića jer ustanova na čijem čelu nije sprovela mere za bezbednost i zaštitu učenika.

Inspekcija Ministarstva je utvrdila da je direktor dva dana prikrivao nasilje, kao i da škola ne poseduje takozvani tim za nasilje.

Javnost je bila šokirana snimkom na kojem dve devojčice (14) u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajući joj naizmenično šamare.

Da stvar bude gora, za sve to vreme druga deca se smeju, pa čak i nasilnice same pokazuju osmehe.

Nastavnici srednje škole u Barajevu u kojoj su devojčice tukle svoju drugaricu, uputili su otvoreno pismo u kojem su osudili svaki vid nasilja, dodajući da odgovornost za ponašanje dece ne može biti kompletno na njima kao nastavnicima.

Kolektiv je naveo da krivicu ne može snositi samo direktor, te da za porast vršnjačkog nasilja ne mogu biti odgovorni nastavnici.

Ministar Šarčević izjavio je da nasilne učenice nije moguće izbaciti iz osnovne škole, jer je to školovanje obavezno, ali da je moguće kazniti roditelje.

On je kazao i da je majka jedne od nasilnica iz Barajeva, školi ostavila lažni broj telefona i da tu treba da se umeša centar za socijalni rad.

Ipak, bilo kakava kazna po roditelje i decu nasilnike je izostala.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...