Najnovije vesti

EVO KAKO JE ZAVRŠEN SLUČAJ TROVANJA ASEPSOLOM U VRTIĆU: Devojčica iz Rače se oporavila, vaspitačice suspendovane ali će tužiti direktorku
Foto: Printscreen RTS, Kurir

incident

EVO KAKO JE ZAVRŠEN SLUČAJ TROVANJA ASEPSOLOM U VRTIĆU: Devojčica iz Rače se oporavila, vaspitačice suspendovane ali će tužiti direktorku

Društvo

Devojčica (2) koja se otrovala asepsolom u vrtiću "Naša radost" u Rači oseća se dobro, a vaspitačice koje su odgovorne za ovaj incident su suspendovane.

Jelena Radovanović, majka devojčice koja je greškom vaspitačica popila sredstvo za dezinfekciju, saznala je da vaspitačice više ne rade.

foto: Kurir

- Dete je dobro, hvala bogu! Niko me nije zvao niti sa mnom kontaktirao iz bilo koje institucije. Što se tiče vaspitačica, čula sam samo da su suspendovane - kaže Radovanović iako sama kaže da je zahvalna što je vaspitačica javila šta se dogodilo, što je pomoglo lekarima da spasu dete.

Naime, vaspitačica iz jedne smene oštetila je flašu u kojoj je bio "asepsol", pa je sredstvo sipala u flašu jedne od brendiranih voda za piće. No, nije je obeležila. Vaspitačica iz druge smene mislila je da je to voda, te je dala detetu da pije. Nedugo nakon toga devojčica je počela da povraća i brzo je prebačena u bolnicu.

- Vaspitačice koje su suspendovane uzele su advokate u nameri da se brane protiv rukovodioca vrtića. Smatram da direktorka pokušava da prebaci svu odgovornost na njih, a to nije baš tako. U vrtiću nije bilo uređeno kako se voda daje deci ni odakle se snabdevaju vodom. Medijima je direktorka rekla da kupuju vodu, što nije tačno, nego deca piju vodu iz cisterne koja je dopremljena iz Velike Plane - kaže izvor blizak istrazi.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Kako dodaje, vaspitačica koja je bila najsavesnija i prijavila da je detetu dala asepsol pretrpela je najveće kritike u vrtiću.

Ljubina Jevtić, direktorka PU "Naša radost" iz Rače, ranije je izjavila da je pokrenut disciplinski postupak. No, juče nije želela da daje više izjave, smatrajući da bi time omela istragu. Inače, Rača ima problem sa vodosnabdevanjem.

(Kurir.rs/Blic, N.B.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...