Najnovije vesti

VELIKO PRIZNANJE: Odlikovanje Viteza ordena Legije časti Francuske dodeljeno Republičkom javnom tužiocu, Zagorki Dolovac!
Foto: Republičko Javno Tužilaštvo

DOBRA SARADNJA

VELIKO PRIZNANJE: Odlikovanje Viteza ordena Legije časti Francuske dodeljeno Republičkom javnom tužiocu, Zagorki Dolovac!

Društvo

Žan Luj Falkoni, ambasador Francuske u Srbiji dodelio je u ime predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona, odlikovanje Viteza ordena Legije časti Republike Francuske, Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, u prisustvu visokih predstavnika izvršne, zakonodavne i sudske vlasti i javnog tužilaštva naše zemlje. 

Ambasador Republike Francuske je tom prilikom izrazio zahvalnost Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac za izuzetno zalaganje u razvijanju i funkcionisanju međunarodne tužilačke i pravosudne saradnje između Srbije i Francuske, koja je za rezultat imala ne samo upečatljive rezultatte u pojedinačnim predmetima na kojima su naši tužioci radili, već i potpisivanje vrlo značajnih sporazuma o saradnji u oblasti borbe protiv najozbiljnijih oblika kriminala koji do sada nisu potpisivani sa javnim tužilaštvima zemalja koje nisu članice Evropske Unije.

foto: Republičko Javno Tužilaštvo

Tom prilikom uručeno je i odlikovanje Viteza Nacionalnog reda za zasluge Republike Francuske zameniku Republičkog javnog tužioca i rukovodiocu Odeljenja za međunarodnu saradnju i pravnu pomoć, Gordani Janićijević, zbog postignutih rezultata unapređenja međunarodne pravne pomoći i saradnje sa francuskim pravosudnim organima. 

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je izrazila zahvalnost predsedniku Francuske i ambasadoru te zemlje na dodeljenim odlikovanjima koja imaju poseban značaj zbog toga što se po prvi put u skorijoj istoriji Srbije dodeljuju predstavnicima javnog tužilaštva, time i pravosuđa naše zemlje i izrazila spremnost za dodatnu posvećenost unapređenju vladavini prava i saradnji sa Republikom Francuskom u duhu tradicije prijateljskih odnosa između naših naroda i država. 

(Kurir.rs/J. S. foto Republičko javno tužilaštvo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...