Najnovije vesti

LESKOVČANI IZAŠLI NA TEGLU: Južnjaci kriju tajni recept za savršen ajvar
Foto: Promo

LESKOVČANI IZAŠLI NA TEGLU: Južnjaci kriju tajni recept za savršen ajvar

Društvo

Juče je u Gradu Leskovcu - prestonici ajvara, održano jedno od najznačajnijih kvalifikacionih takmičenja u šestoj sezoni karavana Izađi mi na teglu.

Južnjačka se tajna i dalje krije u rukama domaćica iz Leskovca i okoline koje sasvim sigurno pripremaju ovaj specijalitet na poseban način koji definitivno samom procesu daje umetničku notu.

Naše bake su nas učile da je tajna u strpljenju i ljubavi koju uložiš u pripremanje ajvara ali naučile su nas i po neku tajnu koja se prenosi sa kolena na koleno koju ne možemo da vam otkrijemo” – rekla je baka Ljubica, jedna od učesnica ovogodišnjeg takmičenja.

foto: Promo

U Leskovcu je u oštroj konkurenciji pobedu odnela ekipa Turističko-ekonomske škole iz Bojnika koja je predvođena omiljenim profesorom uspela da skuva najbolji ajvar i plasira se direktno u finale ali i da osvoji čuveni Smederevac.

“Nismo mogli da verujemo kada smo čuli da se izgovara ime naše škole!Presrećni smo što smo pokazali da umemo da se udružimo i zajedničkim snagama dođemo do pobede. Ovo je jedan drugarski ajvar pre svega!” – izjavio je nakon pobede mladi Miloš, jedan od učenika ekipe TES Bojnik.

Leskovac važi za prestonicu ajvara, za kraj u kojem uspeva paprika vrhunskog kvaliteta ali i za mesto gurmanluka i sjajnog gostoprimstva.

“Leskovac je na mapi karavana od samog početka, već šestu godinu smo u ovom divnom gradu koji ne prestaje da iznenađuje svojim šarmom. Vesele i razdragane domaćice, nasmejani prolaznici, sjajna hrana i srdačni domaćini. To je ono što krasi Leskovac, pored činjenice da čuvaju majstorski recept za pripremu srpskog kavijara”izjavila je Ljiljana Vukotić, koordinator projekta.

foto: Promo

Šesta sezona karavana "Izađi mi na teglu", nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara polako se bliži kraju. Danas je u Gradskoj opštini Rakovica predposlednje u nizu kvalifikacionih takmičenja pred veliko finale koje će se održati 12. oktobra u Beogradu.

Više informacija na:

www.izadjiminateglu.rs

https://www.facebook.com/izadjiminateglu/

https://www.instagram.com/izadji_mi_na_teglu/

Foto: Promo

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track