Najnovije vesti

HEROJI U SENCI:  Vatrogasci-spasioci od početka ove godine imali 27.609 intervencija, spasli 1.167 ljudi
Ilustracija, Foto: Vladimir Šporčić

Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

HEROJI U SENCI: Vatrogasci-spasioci od početka ove godine imali 27.609 intervencija, spasli 1.167 ljudi

Društvo

BEOGRAD - Od početka godine vatrogasci-spasioci su delovali 102.599 puta, imali su 27.609 intervencija i spasili 1.167 ljudi, saopštio je danas Sektor za vanredne situacije MUP-a.

 

Sektor za vanredne situacije navodi da obeležava Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa pod nazivom "Sendai 7 - 7 ciljeva, 7 godina", čiji je cilj spasavanje života, smanjenje smrtnosti i unapređenje upravljanja rizikom od katastrofa.

 

Ilustracija
Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

Ovogodišnji slogan ovog projekta glasi "Gradi pametno da bi trajalo" i prati smanjenje šteta od katastrofa i posledice koje one imaju na kritičnu infrastrukturu u cilju spasavanja ljudskih života i finansijskih gubitaka.

 

Sektor za vanredne situacije, prateći inicijative Sendai okvira za smanjenje rizika od katastrofa 2015-2030, intenzivno radi na jačanju institucionalnih struktura i kapaciteta za preventivno delovanje i brzi odgovor u slučaju katastrofa i vanrednih situacija.

 

Uz usvajanje Zakona o kritičnoj infrastrukturi, Republika Srbija je doprinela stvaranju integrisanog sistema zaštite i spasavanja kao adekvatan odgovor u uslovima ugrožavanja, pre svega ljudskih života, ali i kritičnih nacionalnih resursa, navedeno je u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...