DRŽAVA TAKSISTIMA KUPUJE NOVE AUTOMOBILE: Svaki taksista će dobiti NEKOLIKO HILJADA EVRA! Ovo su detalji dogovora...
Foto: Ana Paunković

subvencija

DRŽAVA TAKSISTIMA KUPUJE NOVE AUTOMOBILE: Svaki taksista će dobiti NEKOLIKO HILJADA EVRA! Ovo su detalji dogovora...

Društvo -

Subvencije koje bi beogradski taksisti trebalo da dobiju od države nakon odluke da višednevnu prekinu blokadu grada odnose se na "novčanu pomoć koju će taksisti moći da iskoriste za kupovinu vozila".

Subvencije će, prema našim informacijama, biti u visini od po nekoliko hiljada evra, a taksisti će morati da ispune dva uslova.

- Za sada nije poznat precizan iznos, ali je dogovoreno da bi država svakom taksisti dala po nekoliko hiljada evra tako što bi novac uplatila prodavcu vozila koga odaberu taksisti - kaže naš izvor iz redova taksi udruženja.

Posle dvanaest dana blokade centra Beograda taksisti juče su okončali protest i to nakon razgovora sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Vučić je nakon sastanka, rekao da će taksisti dobiti suvbvencije države, ali nije precizirao o kakavim subvencijama je reč.

Naš sagovornik, međutim, dodaje i da država zauzvrat od taksista traži ispunjenje nekoliko uslova.

- Dva ključna uslova za dobijanje subvencije su da je taksi prevoznik registrovan i da nema dugovanja prema državi. Uslova će sigurno biti još , poput recimo, da se taksi delatnošću bavite određeno vreme, ali konačna lista tek treba da bude definisana - kaže naš izvor.

Podsetimo, Aleksandar Bjelić, jedan od predstavnika taksista rekao je juče da je tokom tokom sastanka u Predsedništvu država već počela da sprovodi zakon i pre njihovog dogovora, kao i da je predsednik Vučić obećao subvencije države kako bi taksi služba bila unapređena.

Vučić je juče kazao da je za građane najvažnije da je "proces odblokiran".

"Razgovarao sam s ljudima, molio ih već danima indirektno, a danas i direktno (da ne blokiraju Beograd), i hvala im na razumevanju. Nama ostaje težak posao, znate svi o čemu se tu radi. Taksisti su potpuno posvećeni unapređenju svoje službe, tome da njihova usluga bude na najvišem nivou, a država je spremna da im ponudi subvencije za to", kazao je predsednik Srbije.

U Beogradu, inače, ima oko 6.500 taksista, a u Novom Sadu oko 1.200.

Mnogi taksisti nisu se slagali sa prekidom protesta. Blokade su branili rečima "izdaja, izdaja" a nije izostala ni svađa taksista.

Kurir.rs/Blic/S. Lakić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track