PETNAEST GODINA USPEŠNO KREIRAMO BUDUĆNOST: Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta!
Foto: Promo

PETNAEST GODINA USPEŠNO KREIRAMO BUDUĆNOST: Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta!

Društvo -

Sajam poslova i stručnih praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodnomatematičkih fakulteta „JobFair19 — Kreiraj svoju budućnost!” održaće se 4. i 5. novembra 2019. godine, jubilarni petnaesti put, u zgradi Tehničkih fakulteta u Beogradu.

Organizatori projekta su dve studentske, apolitične i neprofitne organizacije Istek — Udruženje studenata elektrotehnike Beograd i BEST — Udruženje studenata tehnike Beograd.

Petnaestu jubilarnu godinu zaredom, studenti volonteri pomažu kolegama da pronađu šansu za zaposlenje i da u skladu sa misijom i vizijom Sajma spreče egzodu mladih i zadrže stručni kadar u našoj zemlji.

Krajnja namera projekta je da mladi ljudi uvide da i kod nas postoje velike firme, koje imaju predstavništvo u Srbiji, u kojima će moći da ostvare više nego profesionalne uslove za napredak i razvoj karijere. Neformalnom komunikacijom studenti imaju priliku da se prošetaju Sajmom i upoznaju sa predstavnicima kompanija.

Učestvovanjem u mnogobrojnim propratnim sadržajima „JobFair”-a, pored karijernog napretka, posetiocima se pruža i jedinstvena prilika za ličnim i profesionalnim razvojem.

Godinama unazad, Sajam povezuje studente, kompanije i obrazovni sistem u našoj zemlji. Direktnim kontaktom, studenti i diplomci imaće priliku da se upoznaju sa kompanijama iz različitih industrijskih sfera i saznaju koja su znanja i veštine neophodne kako bi se došlo do zaposlenja, kao i uvid u trenutnu tržišnu potražnju.

Tokom petnaest godina Sajma, dvesta kompanija je imalo priliku da se predstavi studentima i diplomcima. Svake godine događaj poseti preko 6000 ljudi.

Iz godine u godinu, organizatori „JobFair”-a se trude da prošire ideju Sajma širom zemlje.

Kao rezultat toga, Sajam ima punu podršku Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track