Bitkoin na mesečnom maksimumu! Od početka godine zabeležio rast od preko 140%
Foto: Promo

Bitkoin na mesečnom maksimumu! Od početka godine zabeležio rast od preko 140%

Društvo -

Od početka godine do danas, bitkoin je zabeležio rast od preko 140% i trenutna vrednost mu je preko 9000 dolara.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom bitkoina na online berzi (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni priručnik “Kako trgovati cenom bitkoina”. Priručnik je prilagođena svim nivoima znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cenom bitkoina" preuzmite ovde.

Šta je bitkoin?

Bitkoin je vrsta digitalnog novca (crypto valuta). Ono što ga čini različitim od konvencionalnog novca jeste to što ni jedna institucija ne kontroliše mrežu bitkoina, što znači da banka ne može kontrolisati vaš novac. U aprilu 2010. godine cena jednog bitkoina iznosila je 0.003 dolara, dok je rekordnu vrednost bitkoin dostigao u decembru 2017. kada je vredeo preko 17,000 dolara.

foto: Promo

Mnoge države su proglasile bitkoin legalnim što je imalo pozitivan uticaj na njegovu cenu. Jedan od razloga zbog čega je cena bitkoina porasla, jeste i to što nije pod uticajem vlada država. Bitkoin se prati kroz javni online zapis poznatiji pod imenom „block chain“. Konačan broj bitkoina može biti proizveden kroz proces koji se naziva „rudarenje“, a u stvari predstavlja rešavanje kompleksnih matematičkih problema. Jedna od najvećih privlačnosti ovog načina trgovine je u tome što i pored toga što je evidencija transakcija javna korisnici koji vrše transakcije ostaju anonimni.

Besplatnu e-knjigu "Kako trgovati cenom bitkoina" preuzmite ovde.

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track