OTAC TURČIN ŠOKIRAO IZJAVOM DA JE SLAVICA PROŠLE GODINE POSETILA DECU U IRANU: Sada se oglasio i ambasador Srbije u Iranu! Evo šta je rekao
Foto: Printscreen Facebook

BORBA

OTAC TURČIN ŠOKIRAO IZJAVOM DA JE SLAVICA PROŠLE GODINE POSETILA DECU U IRANU: Sada se oglasio i ambasador Srbije u Iranu! Evo šta je rekao

Društvo -

Slavica Burmazović je posle četiri godine ponovo sa svojom decom. Dve ćerke Esma i Ajša i sin Tarik od pre dva dana su u Beogradu i uživaju sa majkom.

Snažno je, međutim, odjeknula izjava Ejupa Sabrija Jundžua, da je Slavica prošle godine 15 dana boravila u Iranu i viđala se sa decom.

foto: Printskrin/Prva

Tim povodom ambasador Srbije u Iranu rekao je da mu ta informacija nije poznata.

- Meni to nije poznato, niko mi se nije zvanično obratio, niti me o toj poseti obavestio - izričit je Dragan Todorović. - Slavicu sam prvi put video na aerodromu u Beogradu kada sam dopratio decu. Najvažnije je da se ovaj problem rešio mirno i da je tome doprineo i otac dece.

Ejup Jundžu, kako je u kratkom razgovoru rekao, u stalnom je kontaktu sa decom.

- Među nama nema nikakvih problema u komunikaciji - kaže on. - Video sam i njihovu zajedničku fotografiju iz obilaska Beograda koju je Slavica objavila na "Fejsbuku". Znam da su dobro i to je sada najvažnije.

Raspletu sa srećnim krajem kome je umnogome doprinelo i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, prethodila je duga i mukotrpna borba da deca koju je i turski sud pravosnažno dodelio majci konačno i budu u njenom naručju.

 Ejup Jundžu
Ejup Jundžufoto: Printscreen/Youtube/TV Prva

Četiri godine, kako je tvrdila, Slavica nije videla svoju decu. Njena patnja utoliko je snažnije odjeknula, pa se u rešavanje ovog porodičnog problema, osim našeg uključilo i Ministarstvo spoljnih poslova Irana sa šefom diplomatije Muhamedom Zarifom.

Da je ova porodična drama rešena na najbolji način saglasan je i Ejup Jundžu.

- Slavica i ja smo poslednjih godinu dana razgovarali i dogovorili sve oko dece - kazao nam je Jundžu. - Ako im bude dobro u Beogradu, neka žive tamo, a ako ne, mogu da dođu u Tursku.

foto: Printscreen Facebook

Na naše pitanje da li će posećivati decu u Beogradu s obzirom na to da je, kako je potvrđeno u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, na Interpolovoj međunarodnoj poternici i da postoji nalog za njegovo privođenje zbog krivičnog dela oduzimanje maloletnog lica, odgovorio je:

- Planiram da posećujem decu, već sam s njima razgovarao. U Beogradu sam živeo 15 godina i nikakav prekršaj nisam napravio. Nisam više odgovoran ni pred turskim sudovima jer sam decu sada vratio majci.

(Kurir.rs/Večernje novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track