Hronični bolesnici danas da se pričuvaju

Nada Macura

Hronični bolesnici danas da se pričuvaju

Društvo -
Lagana ishrana, uzimanje tečnosti, nošenje odgovarajuće odeće i obuće, a poruka je hroničnim bolesnicima da se pričuvaju i izbegavaju veće fizičke napore

BEOGRAD - Zbog kiše i znatnog prisustva vlage u vazduhu hronični bolesnici bi danas trebalo da se pričuvaju, a neophodno je uzimanje voća i povrća, saveti su lekara građanima kako da bolje podnesu trenutne vremenske prilike.

Lagana ishrana, uzimanje tečnosti, nošenje odgovarajuće odeće i obuće, a poruka je hroničnim bolesnicima da se pričuvaju i izbegavaju veće fizičke napore, izjavila je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Lekarima su se tokom protekle noći najčešće obraćali astmatičari i hipertoničari, rekla je Macura.Ona je dodala da su se u poslednje vreme, takođe, lekarima javljali i srčani bolesnici u akutnim stanjima koji su imali akutne infarkte.

Posle nekoliko dana toplog vremena i letnjih vrućina, Srbiju je u nedelju zahvatilo zahlađenje koje je donelo nešto niže temperature vazduha, a potom je juče, nakon dužeg sušnog perioda, počela da pada kiša.

U Beogradu je jutros u sedam časova izmeren 21 stepen. U Srbiji se temperature istovremeno kreću od 14 stepeni na Zlatiboru do 24 stepena u Negotinu, a u mnogim mestima pada kiša.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja