SVI PENZIONERI, BEZ OBZIRA NA DUŽINU STAŽA, DOBIĆE PO 5.000 DINARA! Đorđević najavio: I sledeće godine ih očekuju radosne vesti
Foto: Beta/Milan Obradović

divno

SVI PENZIONERI, BEZ OBZIRA NA DUŽINU STAŽA, DOBIĆE PO 5.000 DINARA! Đorđević najavio: I sledeće godine ih očekuju radosne vesti

Društvo -

Milion sedam stotina hiljada penzionera dobija po pet hiljada dinara. Mnogi trgovinski lanci su zbog toga snizili cene i do 15 odsto. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže da će oni koji dobijaju penziju preko računa tokom dana dobiti jednokratnu novčanu pomoć, a ostalima će doneti poštari.

Zoran Đorđević je rekao da će svi koji su korisnici penzija, bez obzira na to koliko su dugo penzioneri, dobiti jednokratnu pomoć.

- Svi oni koji su stekli pravo na penziju u Srbiji, bez obzira na to gde sada žive, oni će uz penziju dobiti i dodatak. Ako su penziju primali preko računa, danas će biti na njihovom računu tih dodatnih 5.000 dinara jednokratne pomoći, naveo je Đorđević.

Prema njegovim rečima Fond PIO je potpuno funkcionalan i nema nikakvih problema.

- Kada je u pitanju suficit on je ostvario manje dotacija iz budžeta u ovoj godini za 8,7 milijardi, i to je iskorišćeno da bi se isplatila ta jednokratna pomoć. Mi očekujemo, iako tu imamo dotaciju iz budžeta na 25 odsto, a bila je 48 posto, sledeće godine je na nivou 22,57 procenata, dakle još manje. Tako da penzioneri sigurno mogu da očekuju bolje dane i da u sledećoj godini očekuju neke radosne vesti, istakao je Đorđević.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track