Najnovije vesti

DAN PRIMIRJA Selaković se upisao u spomen-knjigu: Golgota Velikog rata i vaša pobeda u njemu postali su nezaobilazan deo srpskog duha (FOTO)
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Spomenik neznanom junaku na Avali

DAN PRIMIRJA Selaković se upisao u spomen-knjigu: Golgota Velikog rata i vaša pobeda u njemu postali su nezaobilazan deo srpskog duha (FOTO)

Društvo

Izaslanik predsednika Republike Srbije Nikola Selaković položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

U spomen-knjigu Selaković je upisao: "Golgota Velikog rata i vaša pobeda u njemu postali su nezaobilazan deo srpskog duha, identiteta i sistema vrednosti, kao i najsvetiji primer požrtvovanja i ljubavi prema otadžbini. Danas kada se Srbija uzdiže, gradi i jača, vaš primer joj udahnjuje novu snagu i veru u sebe. Večna vam slava besmrtni junaci".

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se u čitavom svetu državnim manifestacijama 11. novembra u 11.00 u znak sećanja na 11. novembar 1918. godine u 11.00 kada je na snagu stupilo primirje u Prvom svetskom ratu.

Republika Srbija se s ponosom i pijetetom seća stotina hiljada civila i ratnika, nevino i junački postradalih u borbama za odbranu i oslobođenje domovine tokom četiri ratne godine (1914-1918).

1 / 5 Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...