ZA MLADE 171 MILION DINARA: Udovičić potvrdio da će budžet namenjen ovoj populaciji u Srbiji biti povećan, i to značajno
Foto: Marina Lopičić

sednica Saveta za mlade Vlade Srbije

ZA MLADE 171 MILION DINARA: Udovičić potvrdio da će budžet namenjen ovoj populaciji u Srbiji biti povećan, i to značajno

Društvo -

Budžet za mlade u narednoj godini biće veći za 16 odsto, a za realizaciju svih projekata, koji će obuhvatiti skoro 40.000 ljudi, Ministarstvo omladine i sporta je izdvojilo 171 milion dinara, izjavio je ministar Vanja Udovičić na današnjoj sednici Saveta za mlade Vlade Srbije.

Sednica je započeta minutom ćutanja za Mihajla Sporića, preminulog stipendistu Fonda za mlade talente. Predsedavajući Savetom, ministar Udovičić, informisao je članove o najvažnijim aktivnostima realizovanim u oblasti omladine tokom 2019. godine.

- Projekat se završava u decembru ove godine, ali svakako ne i naša saradnja sa GIZ. Delim zadovoljstvo svih učesnika zbog veoma uspešne realizacije, istakao je Udovičić.

On je dodao da budućnost mladih zavisi od njihovih znanja i veština, i da će se nastaviti ulaganje u sve projekte koji su namenjeni što većem unapređenju položaja mladih.

- To će nam omogućiti i povećanje budžeta za mlade za 16 odsto u 2020. godini, rekao je Udovičić.

Vođa projekta "Podsticanje zapošljavanja mladih" u Srbiji Aleksander Bec, u ime Međunarodne organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, predstavio je postignute rezultate, koji pokazuju da je 12.670 mladih kroz programe karijernog vođenja i savetovanja i učeničkog preduzetništva steklo veštine za bolju zapošljivost i obavilo stručnu praksu.

Njih 1.352 se zaposlilo, otvoreno je devet habova i 21 socijalno preduzeće koje je zaposlilo ili radno angažovalo 67 mladih iz osetljivih grupa.

Zaključak sednice je da su dosadašnji ostvareni rezultati projekata za mlade odlični i da će se još više ulagati u njihovu budućnost, kako bi im se omogućilo da svoje snove ostvaruju u svojoj zemlji, saopštilo je Ministarstvo omladine i sporta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track