Najnovije vesti

PAPRENO PRANJE ZAVESA I TEPIHA: Skupština Srbije krije za šta će da potroši 12 miliona dinara
Foto: Shutterstock

PAPRENO PRANJE ZAVESA I TEPIHA: Skupština Srbije krije za šta će da potroši 12 miliona dinara

Društvo

Problem je što u tenderskoj dokumentaciji nigde nije navedena površina prozora koje treba oprati i na kojim objektima, broj zavesa ni koliko puta godišnje će biti oprane

Skupština Srbije i dalje ne odgovara na pitanja koliko će prozora, zavesa i tepiha biti oprano i koliko puta godišnje za 12 miliona dinara, koliko iznosi vrednost ovih poslova sa PDV, pa ostaje nepoznanica da li su možda ovi poslovi preplaćeni.

Podsetimo, Kurir je objavio da će Skupština Srbije za pranje prozora i zavesa za godinu dana iskeširati pet miliona dinara bez PDV grupi ponuđača koju čine firme „Gudhaus“ i „Krol hauskiping“. Kada se uračuna porez na dodatu vrednost, mirišljave zavese i bistar pogled kroz skupštinske prozore poreske obveznike će koštati šest miliona dinara.

U dinar isti iznos Skupština Srbije je izdvojila i za pranje tepiha i mermernih podova, a ovaj posao obaviće firme „Tekon sistem“ i „Modekolo“ iz Novog Beograda.

Međutim, problem je što u tenderskoj dokumentaciji nigde nije navedena površina prozora koje treba oprati i na kojim objektima, broj zavesa ni koliko puta godišnje će biti oprane, kao ni kolika je površina tepiha i mermernih podova koje treba oprati za ugovorene novčane iznose.

Simptomatično je i to što je Skupština Srbije za sumu od tačno pet miliona dinara ove godine ugovorila više potpuno različitih poslova, a ni u jednom od tih slučajeva nije poznato kako se došlo do te okrugle sume.

Radoslav Sretenović, bivši predsednik Državne revizorske institucije, kaže da je Zakon o javnim nabavkama jasan:

- Prema Zakonu o javnim nabavkama, tenderska dokumentacija za svaku javnu nabavku trebalo bi da bude objavljena kako bi sve bilo transparentno.

foto: Kurir

Kurir.rs / S. T.

Foto: Shutterstock

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...