ALEKSANDAR RADOVANOVIĆ IZ PKS O ZEMLJOTRESU U TIRANI: Bio sam na 20. spratu hotela od stakla, sve se silovito treslo
Foto: Prinstcreen Youtube

HAOS U ALBANIJI

ALEKSANDAR RADOVANOVIĆ IZ PKS O ZEMLJOTRESU U TIRANI: Bio sam na 20. spratu hotela od stakla, sve se silovito treslo

Društvo -

Sve je bilo puno ljudi. Saobraćaj zakrčen, prepuni parkovi. Izašli smo svi napolje, a ulice Tirane u četiri ujutru su izgledale kao Beograd u pet po podne

Aleksandar Radovanović, rukovodilac Regionalnog centra za saradanju PKS bio je sa predstavnicima srpskih kompanija na Sajmu privrede u Tirani, kada je rano jutros serija smrtonosnih zemljotresa pogodila Tiranu.

On kaže da su svi naši privrednici dobro i opisuje stravične trenutke kada je tlo počelo silovito da se trese, dok je boravio na 20. spratu hotela.

- Bilo je strašno. Nekoliko minuta pre četiri sata ujutru krenuo je strašan zemljotres. Moja soba je na 20. od 23 sprata hotela, koji čitav od stakla. To je toliko treslo i jezivo dugo je trajalo. Ne možete da se pomerite. Nemate vremena ništa da uradite. Ako ustanete iz kreveta, čini se da će vas izbaciti napolje - rekao je Radovanović.

On dodaje da se odmah stvorio haos na ulicama, kada su ljudi istrčali napolje.

- Sve je bilo puno ljudi. Saobraćaj zakrčen, prepuni parkovi. Izašli smo svi napolje, a ulice Tirane u četiri ujutru su izgledale kao Beograd u pet po podne - prepričava naš privrednik.

foto: AP/Hektor Pustina

Polovina delegacije iz Srbije prethodnog dana je napustila albansku prestonicu.

- Iz Tirane je juče otišlo 50-tak naših privrednika, a ovde nas je još toliko. Svi su dobro. Niko nije povređen. Danas smo već u devet imali sastanke i upravo stižemo na sajam. Ovde je kao u košnici. Sajam se dana završava i danas se vraćamo – kaže Radovanović.

U tragediji je za sada poginulo najmanje sedam osoba dok je barem 225 povređeno. Porušeno je stotine objekata, a najgora situacija je u Draču, gde spasioci vade ljude iz ruševina.

(Kurir.rs/Novosti)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track