FESTIVAL NAUKE: Кompanija NIS sedmu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke
Foto: Promo

od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu

FESTIVAL NAUKE: Кompanija NIS sedmu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke

Društvo -

Pod sloganom „Razotkrivanje“, trinaesti po redu Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja u regionu, održaće se od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu, uz podršku kompanije NIS.

foto: Promo

Кompanija NIS je sedmu godinu zaredom generalni sponzor Festivala nauke, koji je ovoga puta posvećen razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća, sa nezaobilaznom dozom zabave, učenja i druženja. Za broj trinaest vezuju se razna sujeverja, a nauka se pokazala kao pravo oruđe i pouzdan saveznik u razotkrivanju istine.

foto: Promo

Ovogodišnji Festival nauke održaće se u halama 3, 3A i 5 Beogradskog sajma i okupiće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija i udruženja i više od 600 naučnika iz Srbije i inostranstva.

Кompanija NIS će se ove godine predstaviti postavkom pod nazivom „Znanje pokreće“, specijalno kreiranom da provede sve zainteresovane posetioce kroz pravu naučnu avanturu, kroz razotkrivanje zabluda i mitova kada je u pitanju energija, tema koja u velikoj meri utiče na naš svakodnevni život i predstavlja srž poslovanja kompanije. U ovom zanimljivom kutku, u hali 3 Beogradskog sajma, svako ko bude želeo pretvoriće se u pravog istražitelja u okviru NIS Escape Room-a, gde će ga kroz timski rad, logičko zaključivanje i sposobnost razotkrivanja misterija, tačni odgovori odvesti do izlaza. Pored toga, posetioci će imati priliku da učestvuju u dva eksperimenta – sa letećim tanjirima i merenjem težine na planetama Sunčevog sistema.

foto: Promo

„Podrška NIS-a Festivalu nauke nije slučajna, jer je NIS svakodnevno okrenut nauci, primeni naučnih dostignuća u svom radu, inovacijama i digitalizaciji. Na tom putu postoji kompatibilnost između Festivala nauke i naše kompanije. Mi imamo i ogroman broj programa koje sprovodimo, gde se mladi stručnjaci školuju u inostranstvu, postaju vrhunski eksperti za naftu i gas, a zatim dolaze u našu kompaniju i stečeno znanje primenjuju u praksi. Ove nedelje smo obeležili i deset godina saradnje sa Istraživačkom stanicom Petnica, i to je još jedan projekat saradnje NIS-a sa naukom na koji smo izuzetno ponosni“, izjavio je Stefan Despotović, direktor eksternih komunikacija NIS-a.

foto: Promo

Кao kompanija koja u fokus svog društveno odgovornog poslovanja stavlja profesionalno usavršavanje mladih, obrazovanje i korišćenje savremenih tehnologija i inovacija, cilj NIS-a je da zajedno sa organizatorima doprinese popularizaciji nauke među mladima. Podrška Festivalu nauke deo je strateškog usmerenja kompanije koja svoje društveno odgovorne projekte realizuje pod sloganom „Budućnost na delu“.

foto: Promo

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track