Najnovije vesti

SRBIN IZBEGLICA IZ SARAJEVA IMA NAJBOLJI RESTORAN NA SVETU! A na burek redovno svraćaju Kristijano Ronaldo i Madona!
Foto: Serbiantimes.info

hit

SRBIN IZBEGLICA IZ SARAJEVA IMA NAJBOLJI RESTORAN NA SVETU! A na burek redovno svraćaju Kristijano Ronaldo i Madona!

Društvo

U tradicionalnom izboru prestižnog britanskog magazina “Monocle” za 2017. godinu restoran iz Lisabona proglašen je za najbolji na svetu, a vlasnik i glavni šef ovog restorana je Srbin, izbeglica iz Sarajeva, Ljubomir Stanišić, koji se jednog dana iz iznajmljenog beogradskog sobička koji je delio sa majkom i sestrom sa 200 pozajmljenih maraka u džepu, otisnuo na put u beli svet, piše SerbianTimes.

Sa rancem na leđima put ga vodi preko Mađarske, Holandije, Španije, sve do Lisabona.

Danas je Ljubomir jedna od najvećih zvezda svetske kulinarske scene, njegova emisija “Papa kilometros” godinama je bila među najgledanijim na kanalu “24kitchen”, uz specijale zvezda poput Džejmija Olivera i pokojnog Entonija Burdejna, inače Ljubinog velikog prijatelja.

Vlasnik je nekoliko restorana i dva hotela, u Lisabonu i u Africi. U njegovom “100 Maneiras”-u specijalitete su probale mnoge poznate ličnosti, poput Kristijana Ronalda, Roberta De Nira, Monike Beluči, Džona Malkoviča, Madone…

foto: Serbiantimes.info

Na meniju njegovog restorana su svima nama dobro poznati specijalitet.

"Burek sam ubacio za moju dušu, a onda se ispostavilo da je postao glavni hit. Portugalci su odlepili. I Ronaldo, moj dobar prijatelj, obožava bosanski burek. Često ovde svraća, uvek kada dolazi u Portugal. Naših je ovde malo, dođu ponekad ovi fudbaleri što igraju za Benfiku. “Daj brate nešto naše!” – a ja im onda serviram burek", priča Ljubomir.

Ostatak teksta možete pročitati OVDE

Kurir.rs/Serbiantimes.info

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...