Najnovije vesti

MINISTAR STEFANOVIĆ U BERLINU SA NEMAČKIM KOLEGOM ZEHOFEROM: U zajedničkim akcijama zaplenjeno više od 300 kg narkotika
Foto: Marina Lopičić

o unapređenju policijske saradnje

MINISTAR STEFANOVIĆ U BERLINU SA NEMAČKIM KOLEGOM ZEHOFEROM: U zajedničkim akcijama zaplenjeno više od 300 kg narkotika

Društvo

BERLIN - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas u Berlinu da su srpska i nemačka policija u poslednjih nekoliko godina imale odlične rezultate u zajedničkim akcijama tokom kojih je zaplenjeno više od 300 kilograma različitih narkotika i razbijeno više organizovanih kriminalnih grupa.

Stefanović se sastao u Nemačkoj sa saveznim ministrom unutrašnjih poslova, građevine i domovine Horstom Zehoferom sa kojim je razgovarao o daljem unapređenju policijske saradnje u borbi protiv narkotrafikinga.

"Razgovarali smo o načinima kako da se još efikasnije suprotstavimo organizovanom kriminalu i učinimo da pripadnici naših kriminalističkih policija još brže i efikasnije sarađuju. Trudićemo se da budemo pouzdan partner nemačke policije i svih drugih u Evropi, ali i da istovremeno budemo jedna od najsnažnijih policija koja će prvenstveno svojim građanima pružiti mir, bezbednost i stabilnost", rekao je Stefanović.

Preneo je da je sa Zehoferom razgovarao i o saradnji u oblasti borbe protiv iregularnih migracija i svih izazova koje one nose, kao i potencijalnog terorizma.

"Dogovorili smo se da i u budućnosti razmenjujemo iskustva, da se profesionalci iz Srbije i Nemačke redovno susreću, ali i da naravno koristimo podršku Nemačke koja će omogućiti lakši rad naše policije. Zahvalan sam na toj podršci, kao i na donacijama koje očekujemo od Nemačke i u narednom periodu", poručio je Stefanović nakon sastanka sa Zehoferom u Berlinu.

(Kurir.rs / Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...