PRETUČENIM SRPSKIM KAMIONDŽIJAMA STIŽE POMOĆ: Ambasada Srbije u Kijevu preduzima mere kako bi zaštitila naše državljane
Foto: Kurir

upoznati sa incidentom

PRETUČENIM SRPSKIM KAMIONDŽIJAMA STIŽE POMOĆ: Ambasada Srbije u Kijevu preduzima mere kako bi zaštitila naše državljane

Društvo -

Ambasada Srbije u Kijevu upoznata je sa slučajem na graničnom prelazu "Ðakovo" između Ukrajine i Rumunije gde su se sukobili srpski i ukrajinski prevoznici zbog neadekvatnog tretmana ukrajinskih carinskih organa prema srpskim prevoznicima.

Ambasada preduzima mere iz svoje nadležnosti kako bi srpskim državljanima obezbedila zaštitu i pomoć, navedeno je u Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ambasada je, kako se navodi, u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Ukrajine, kao i lokalnim policijskim organima i preduzima mere iz delokruga svoje nadležnosti kako bi pružila konzularnu zaštitu i pomoć državljanima Srbije.

Šestorica srpskih kamiondžija su noćas oko jedan sat posle ponoći pretučena na graničnom prelazu Ðakovo - Halmeu. Njih su pretukli ukrajinski vozači šlepera, koji su dok su ih tukli uzvikivali: "Ovo je Ukrajina".

Ambasada Srbije u Rumuniji ranije je saopštila da nije zvanično obaveštena o tome, a Tanjugu je u ambasadi rečeno da se incident dogodio na ukrajinskoj strani granice.

Kurir.rs/Tanjug

Foto Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja