STEVAN DOJČINOVIĆ DEPORTOVAN U SRBIJU: Urednik Krika zadržan na aerodromu u Abu Dabiju pa prvim letom vraćen za Beograd
Foto: Zorana Jevtić

ispraćen do gejta na aerodromu u Abu Dabiju gde čeka let za beograd

STEVAN DOJČINOVIĆ DEPORTOVAN U SRBIJU: Urednik Krika zadržan na aerodromu u Abu Dabiju pa prvim letom vraćen za Beograd

Društvo -

BEOGRAD/ABU DABI - Urednik KRIK Stevan Dojčinović pritvoren je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u Abu Dabiju, odakle čeka deportaciju za Srbiju, objavio je na Tviteru Dru Salivan, urednik Projekta za istraživanje kriminala i korupcije (OCCRP). Dojčinović je u Abu Dabiju trebalo da govori na konvenciji Ujedinjenih nacija o korupciji.

Kako je Salivan objavio na Tviteru, Dojčinović je ispraćen do gejta na aerodromu u Abu Dabiju, gde čeka let za Srbiju. Prema rečima urednika OCCRP-a, uredniku KRIK-a je rečeno da se nalazi na nekakvoj listi.

Dojčinović se u međuvremenu oglasio pojasnivši da mu je na aerodromu u Abu Dabiju saopšteno da je na "crnoj listi i da ne može da uđe u zemlju, već da će biti deportovan nazad u Srbiju", objavio je jutros Krik. On je kazao da je na aerodrom doleteo juče oko 20 časova direktnim letom iz Beogada i tada su ga službenici na pasoškoj kontroli zadržali i uzeli mu pasoš.

„Nakon toga su me odveli u deo aerodroma gde se nalazi policija. Tamo su mi uzeli otiske prstiju, slikali me i napravili fajl. Zatim su me ostavili da čekam pod nadzorom i tak nakon pet sati čekanja rekli da ću ujutro biti deportovan u Srbiju“, kaže Dojčinović. On navodi da je ukupno 12 sati proveo pod nadzorom policajaca, koji su mu kratko saopštili da je na „crnoj listi“ i da moraju da ga vrate nazad. Dojčinović je zatim pod pratnjom ukrcan na jutarnji let. Rekao je i da su bili ljubazni prema njemu, te da su ga pustili da uz njihovu pratnju ode da kupi hranu.

(Kurir.rs/N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track