DANAS TOPLO I VETROVITO: Na severu i istoku zemlje posle podne obilnije padavine
Foto: Filip Plavčić

vremenska prognoza

DANAS TOPLO I VETROVITO: Na severu i istoku zemlje posle podne obilnije padavine

Društvo -

U Srbiji se danas očekuje toplo, oblačno i vetrovito vreme, mestimično s kišom, a obilnije padavine se očekuju na severu i istoku zemlje u drugom delu dana i u toku noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, na jugu Banata i u planinskim predelima sa olujnim udarima. Krajem dana i u toku noći vetar u skretanju na umeren i jak severozapadni, a temperatura će biti u padu.

Jutarnja temperatura od četiri do 10 stepeni, najviša dnevna od 12 do 18. I u Beogradu toplo, oblačno i vetrovito, povremeno s kišom.

Vetar umeren i jak, južni i jugoistočni, krajem dana i u toku noći u skretanju na severozapadni, a temperatura će biti u padu. Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 16 stepeni.

Do srede oblačno sa čestom pojavom kiše, na planinama sa snegom, koji se od srede ocekuje i u brdsko-planinskim predelima.

U ponedeljak se očekuju obilnije padavine u Banatu i na istoku zemlje. Severozapadni vetar u slabljenju.

Zatim umereno oblačno, uglavnom suvo, s temperaturom u granicama proseka ili malo iznad proseka. Krajem perioda jače naoblačenje s padavinama.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track