Najnovije vesti

MILO NAJAVIO! DOLAZI DA PALI BADNJAK NA CETINJU: Evo kako mu je patrijarh Irinej odgovorio
Foto: Marina Lopičić, Fonet/Vlada Crne Gore

sukobi zbog zakona o slobodi veroispovesti

MILO NAJAVIO! DOLAZI DA PALI BADNJAK NA CETINJU: Evo kako mu je patrijarh Irinej odgovorio

Društvo

Patrijarh Irinej izjavio je da Sinod Srpske pravoslavne crkve (SPC), čiji je poglavar, čeka dalji razvoj situacije u Crnoj Gori i nada se da će se smiriti jer "ovo što se sada dešava nije dobro ni za Srbe u Crnoj Gori ni za samu Crnu Goru".

"Sveti arhrijereski sinod SPC čeka dalji razvoj situacije u Crnoj Gori, poslali smo nekoliko pisama mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju i predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Videćemo šta će se dalje dešavati", rekao je patrijarh Irinej za list Danas od ponedeljka, povodom zbivanja u Crnoj Gori posle usvajanja Zakon o veroispovesti i slobodi uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

On je rekao da dosada nije bio u prilici da o problemima SPC u Crnoj Gori razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na pitanje šta misli o najavljenom dolasku predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na paljenje badnjaka na Cetinju na Badnje veče, patrijarh Irinej je odgovorio da bi to bilo "krajnje licemerno i da ne zna da li bi Đukanović sebi morao tako nešto da dozvoli".

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...