VATROGASCI TREZNI SLAVE: Ako zatreba ostaviće večeru i za minut biti u vozilima (FOTO)
Foto: Kurir

NIGDE NE GORI

VATROGASCI TREZNI SLAVE: Ako zatreba ostaviće večeru i za minut biti u vozilima (FOTO)

Društvo -

Kurir u najluđoj noći obišao vatrogasce u Vatrogasnoj brigadi Beograd koji Novu godinu čekaju uz muziku, ali na oprezu, ako ne daj bože zatreba

Novogodišnja noć za mnoge je radna a među njima su i vatrogasci koji dežuraju za "zlu ne trebalo", a ekupa Kurira posetila ih je u Vatrogasnoj stranici Beograd u trenutku dok su se spremali za vačeru.

Od šefa smene Dragana Konjevića saznajemo da veče protiče mirno, ako se izuzmu dve manje intervencije bez povređenih koje su brzo lokalizovane.

foto: Kurir

- Trenutno je mirno, nema intervencija i nadamo se da će tako i ostati celo veče. Beograđanima želimo da lepo provedu novu godinu - priča Konjević. On dodaje da će vatrogasci tradicionalno imati svečanu večeru da se malo provesele.

- Što se novogodišnjih želja tiče privatno im želim da su zdravi i da uživaju sa svojim porodicama, a službeno da imaju što manje posla - kaže Konjević i dodaje da su njegove kolege spremne ako zateba da iza svečene večere poskaču i za minut budu u vatrogasnim vozilima.

Šef smene Dragan Konjević
Šef smene Dragan Konjevićfoto: Kurir

- Ako izbije požar sve se ostavlja i za minut moramo da budemo napolju. Takav je posao. Mi idemo tamo odakle svi beže. Svesno ulazimo unutra ne bi li pomogli našim sugrađanima. Gde god da idemo ne znamo šta nas čeka, ali ako pitate vatrogasce svi će reći da bi kad bi opet birali bili vatrogasci. Nema lepšeg osećaja nego kad nekome pomognete i spasete mu život - naglašava Konjević.

foto: Kurir

Uz muziku sa radija vatrogasci su se polako okupljali oko postavljenog stola iščekujući da se posle salate na sto iznese i nešto konkretnije. A njihov šef smene ističe da su vozila i oprama koju imaju na zavidnom nivou, dobili su i 20 novih kolega, a biće ih primljeno još u 2020. godini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track