ZA ZDRAVLJE, MIR I BLAGOSTANJE!

BOŽIĆNI POKLON U KURIRU! U crkvi Svetog Marka osveštane brojanice, darovi čitaocima za najradosniji praznik! (KURIR TV)

Društvo -

Na Božićno jutro, pre svitanja zvone sva zvona na pravoslavnim hramovima i objavljuju dolazak Božića koji kod Srba zauzima posebno mesto. Povodom najradosnijeg hrišćnskog praznika Rodenja Gospoda Isusa Hrista dnevni list Kurir će u prazničnom dvobroju 6. januara obradovati svoje čitaoce brojanicama koje su osveštane u Crkvi Svetog apostola i evangeliste Marka, čijoj parohiji pripadaju kompanija "Adrija medija grupa" i dnevni list Kurir.

Molitva pomoću brojanica jedan je od najstarijih načina molitve, koji su naročito negovali pravoslavni monasi. Prema predanju, jedan monah je želeo da načini vunenu brojanicu, ali đavo mu je stalno razvezivao čvoriće koje je pleo. Monahu se javio anđeo i naučio ga da pravi čvor koji se sastoji od sedam upletenih krstova, što je jedan od najkomplikovanijih čvorova na svetu.

Ovu brojanicu đavo nije mogao da rasplete. Tako je brojanica postala simbol čvrste vere, i zaštite od svakog zla. Dnevni list Kurir svojim čitaocima sutra poklanja osveštane brojanice i sa njima želje za dobro zdravlje, mir, napredak i blagostanje u svakom domu. Osveštavanju darova prisustvovao je menadžment kompanije, kao i zaposleni u "Adria media grupi".

Pun naziv najradosnijeg hrišćanskog praznika je Roždestvo Hristovo, u našoj tradiciji upotrebljava se reč Božić koja znači mali Bog, Bogić. Kurir vam želi Srećan i blagosloven praznik! Mir Božiji, Hristos se rodi! Mir Božiji, Vaistinu se rodi!

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja