ZVANIČNICI UPUTILI ČESTITKE ZA BOŽIĆ: Provedite praznik u radosti, zdravlju, miru, slozi
Foto: Shutterstock, Zorana Jevtić, Sonja Spasić

verski praznik

ZVANIČNICI UPUTILI ČESTITKE ZA BOŽIĆ: Provedite praznik u radosti, zdravlju, miru, slozi

Društvo -

Više državnih zvaničnika uputilo je danas čestitke građanima, vernicima i sveštenstvu povodom Božića uz želje da ga provedu u miru, ljubavi i slozi.

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović navela je da svim građanima pravoslavne veroispovesti želi srećan Božić - dan zajedništva, međuljudskog poštovanja i prastanja.

foto: Zorana Jevtić

"Želim da ga provedete sa bližnjima - u radosti, zdravlju, miru, slozi i dobrom raspoloženju i sa odlučnom rešenošću da ćemo - zarad sadašnjih i generacija koje dolaze, nastaviti da stvaramo uslove za jos bolju i napredniju budućnost svih naših građana i naše zemlje", poručila je Joksimović.

Ministar finansija Siniša Mali čestitao je praznik Hristovog rođenja, sa željom da ga građani provedu sa najmilijima, u sreći i blagostanju.

foto: Marina Lopičić

"Neka vam Božić donese mnogo zdravlja, uspeha i radosti, ali i praštanja, poštovanja i razumevanja. Uz nadahnuće ovog praznika, a to su pre svega zajedništvo, mir i sloga, otvorena su nam vrata ka boljoj budućnosti", navodi se u čestitki ministra Malog.

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama dr Mileta Radojević poručio je da treba negovati čovekoljublje i bratoljublje.

"Neka nam reči Svetog Jovana Zlatoustog da je Bog pripremivši sebi hram sveti, kroz njega u naš život uveo nebeski način življenja, budu nadahnuće da uvek i nepokolebljivo pokazujemo da smo narod Božiji, negujući najveće vrline čovekoljublja i bratoljublja", naveo je Radojević.

foto: Printscreen YT

On je podsetio da smo u godini za nama obeležili veliki jubilej, osam vekova autokefalnosti naše Crkve, nedvosmisleno svedočeći svoju pravoslavnu i svetosavsku tradiciju.

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor poželeo je da božićni praznici u domove unesu ljubav, toplinu i radost, donesu zdravlje i slogu.

foto: Beta/Dragan Gojić

"Posvetite vreme svojim najbližima, otvorite srca, verujte u sebe, u dobro u ljudima. Prigrlite svoju veru, pomozite onima kojima je pomoć neophodna, štitite i čuvajte svoje najbliže", poručio je Pastor.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track