PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ: I danas smo uz naš narod u Crnoj Gori! Slike iz Srpske Sparte vredne su divljenja i ponosa!
Foto: Dragana Udovičić

Božićna čestitka

PRINC FILIP KARAĐORĐEVIĆ: I danas smo uz naš narod u Crnoj Gori! Slike iz Srpske Sparte vredne su divljenja i ponosa!

Društvo -

"Najhrabriji i najčasniji ljudi našeg vremena žive na prostoru Kosova i Metohije i Crne Gore" - poručio je princ Filip Karađorđević čestitajući Božić putem svoje Fejsbuk stranice.

- Naše misli su i danas bile uz naš narod u Crnoj Gori. Slike koje su nam juče i danas stigle iz Srpske Sparte vredne su divljenja i ponosa, i ulivaju nadu da ćemo se kao narod i kao Crkva Božija izboriti sa svim nedaćama i problemima u kojima se nalazimo - napisao je Filip i dodao:

- U mislima smo bili i sa našim narodom na Kosovu i Metohiji. Fotografije sa proslave Badnje večeri u Visokim Dečanima, u Đakovici, Velikoj Hoči, Liturgija u Gračanici svedoče o neustrašivosti i nepokolebljivosti pastira naše Crkve i našeg naroda da verno svedoče pravoslavnu veru i srpsko ime na tom najsvetijem prostoru naše zemlje.

On je zahvalio Srbima sa prostora Crne Gore i Kosova i Metohije "za svu nadu koju nam ulivaju svojom istrajnošću, verom i ljubavlju koju svedoče svojim delimama".

NA LITURGIJI SA SRBIMA U LONDONU

Kako je istakao na svojoj Fejsbuk tranici, princ Filip je božićno jutro sa suprugom Danicom i sinom Stefanom proveo u Crkvi Svetog Save u Londonu gde su zajedno sa svojim sunarodnicima prisustvovali božićnoj liturgiji.

Kurir.rs/ Foto: Dragana Udovičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track