OGLASILO SE MINISTARSTVO POSLE HAPŠENJA DIREKTORA: Niko ne sme da bude iznad zakona
Foto: Zorana Jevtić

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

OGLASILO SE MINISTARSTVO POSLE HAPŠENJA DIREKTORA: Niko ne sme da bude iznad zakona

Društvo -

Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac, a sumnja se da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši

BEOGRAD - Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je, nakon hapšenja direktora JP "Infrastrukture železnice Srbije" zbog mita, da pruža podršku MUP-u i svim pravosudnim organima u borbi protiv korupcije i kriminala i da niko ne sme da bude iznad zakona.

"Očekujemo da se utvrde sve činjenice u vezi sa sumnjama na zloupotrebe u preduzeću 'Infrastruktura železnice Srbije', a odgovorni procesuiraju u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje se da država ulaže ogroman novac u modernizaciju železnice u Srbiji, kako bi građani i privreda dobili modernu železnicu, i da nijedan dinar ne sme biti potrošen mimo zakona i na štetu građana Srbije.

Direktor JP "Infrastrukture Železnice Srbije" Miroljub Jevtić i još tri osobe uhapšeni su zbog sumnje da su primali i davali mito u postpuku eksproprijacije zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge.

Jevtić se sumnjiči da je u službenim prostorijama preduzeća primio mito u iznosu od 10.000 evra, od posrednika kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradne brze pruge.

Policija je u trenutku hapšenja kod osumnjičenog našla novac, a sumnja se da je tih 10.000 evra samo jedna od tranši.

Uhapšeni su D.B. (1970), član Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, kao i dvojica advokata iz Novog Sada.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja