NOVI VREMENSKI OBRT! Stižu topliji januarski dani, a tek je prognoza za LJUTI FEBRUAR pravo iznenađenje!
Foto: Profimedia

klackalica

NOVI VREMENSKI OBRT! Stižu topliji januarski dani, a tek je prognoza za LJUTI FEBRUAR pravo iznenađenje!

Društvo -

U Beogradu ujutru slab mraz, niska oblačnost i mestimično magla koje će se zadržati veći deo dana.

U Srbiji se danas ujutro očekuje slab mraz, a tokom dana u većem delu zemlje duži sunčani intervali, u planinskim predelima sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).

Najniža temperatura od -5 do 0 stepeni, najviša dnevna od četiri do sedam.

U Beogradu ujutru slab mraz, niska oblačnost i mestimično magla koje će se zadržati veći deo dana.

Vetar će biti slab, promenljiv. Najniža temperatura od -4 do -2, najviša dnevna od -1 do dva stepena.

Do nedelje će biti suvo s jutarnjim mrazem, tokom dana pretežno sunčano s temperaturom oko i malo iznad proseka za ovo doba godine.

Do kraja prve polovine januara očekuju se nešto blaže temperature, ali ne zadugo. Naime, u trećoj dekadi januara očekuje se ledeni talas, navodi se na sajtu RHMZ. Snežne padavine u Beogradu najavljene su za 23. januar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Beogradu i široj okolini minimalna temperatura od 1.3, a maksiamalna oko 5.4 stepeni. Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 42 mm.

FEBRUAR: Blaži i sa prosečnim padavinama

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, u Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom febuara biće oko 7.5 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 6 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini februarska suma padavina iznosiće oko 27 mm.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track